Tramp: Boris je ono što je Velika Britanija tražila

Predsednik SAD Donald Tramp smatra da će lider opozicione Laburističke stranke Džeremi Korbin teško izdejstvovati glasanje o nepoverenju Džonsonovoj vladi.

Izvor: B92

Sreda, 28.08.2019.

17:18

Tramp: Boris je ono što je Velika Britanija tražila
EPA-EFE/ DYLAN MARTINEZ / POOL

Tramp je na Tviteru naveo da će to posebno biti teško imajući u vidu "činjenicu da je Boris tačno ono što je Velika Britanija tražila" i da će dokazati da je "veliki".

Britanska kraljica Elizabeta Druga odobrila je u ponedeljak plan premijera Borisa Džonsona da suspenduje parlament.

Državni savet Velike Britanije u saopštenju je naveo da će parlament biti suspendovan počevši od perioda između 9. i 12. septembra, pa sve do 14. oktobra, prenosi Rojters.

Korbin je prethodno pisao kraljici Elizabeti i izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog plana premijera Borisa Džonsona da suspenduje parlament do 14. oktobra i zatražio sastanak s njom.

Lider Laburističke partije je rekao da će njegova partija učiniti sve da spreči vladu da suspenduje parlament.

Kako je naveo, prvo će se zalagati za zakonski propis kojim bi se sprečila suspenzija parlamenta, a zatim će tražiti glasanje o nepoverenju vladi.

Tramp i Džonson sreli su se nedavno na samitu G7 u Francuskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: