NAJAVA DANA (sreda, 28. avgust): Kopljanici i ostali za LŠ… Odbojkašice sa Grkinjama, a Nole neizostavan

Vreme čitanja: 4min | sre. 28.08.19. | 08:16

Pogledajte šta nam sve na igrački meni servira sportska sreda

SRBIJA Ž – GRČKA Ž, 16.00
(Odbojka, Evropsko prvenstvo)

Srbija je u Areni Ankara, u trećoj utakmici na Evropskom prvenstvu, savladala je Francusku sa 3:1, po setovima 25:19, 25:13, 17:25 i 25:23, posle 94 minuta igre. Tako to rade aktuelne šampionke kontinenta koje su činjenično jače od Grkinja koje su primera radi sa 3:0 poražene od Turkinja. Izabranice Zorana Terzića važe za jače i ovoga puta, pa ne treba previše polemisati na temu moći Tijane Bošković, Bjanke Buše, Nine Stojiljković i drugarica koje su do sada ostvarile ukupnu set razliku od 9:2 na velikom takmičenju.

Izabrane vesti

N. ĐOKOVIĆ – LONDERO, 01.05
(Tenis, US Open)

Duel u kojem aktuelni šampion i prvi teniser sveta ne bi smeo da ima ikakve probleme. Argentinac je 56. reket sveta i u prvom kolu je iznenadio domaćeg favoriota Sema Kverija. Ipak, Nole je prevelik zalogaj za ovog 26-godišnjaka te očekujemo laganu pobedu u tri seta.

AJAKS – APOEL NIK, 21.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Prvi duel završen je bez golova. Njihov dvomeč u istom ovom takmičenju iz 2014. završen je takođe nerešeno u Nikoziji (1:1), da bi Ajaks na revanšu u Amsterdamu bio ubedljiv sa 4:0. Sve ukazuje na sličan scenario i ovog puta. Kopljanici su favoriti na Johan Krojf Areni na kojoj su prethodni put izgubili od Totenhema u polufinalu ovog takmičenja prošle sezone.

KLUB BRIŽ – LASK LINC, 21.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Belgijanci se iz Austrije vraćaju sa minimalnom pobedom. Jedini gol viđen je u 10. minutu meča i to iz penala. Ovaj pogodak svakako je prednost za Klub Briž koji pored toga ove sezone na svom terenu nije izgubio nijedan meč. LASK je malo toga pokazao u prvom duelu na kojem su uputili samo jedan udarac ka golu protivnika, međutim iako je domaćin u prednosti ne može se reći da je ovde sve gotovo.

SLAVIJA PRAG – KLUŽ, 21.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Slavija je u Rumuniji slavila rezultatom 1:0 i opuštenije dočekuje ovaj revanš u Pragu u kojem ove sezone još uvek nije gubila. Kluž je s druge strane u ovom takmičenju poražen na gostovanju Astani. Međutim kada se pogleda statistika koja je u prvom duelu bila prilično izjednačena, zaključak je da će i ovaj revanš biti prilično neizvestan do samog kraja.

LIL – SEN ETJEN, 19.00
(Fudbal, Francuska 1)

Posle pobede nad ekipom Nanta (2:1) u otvarajućem meču sezone Lil je u prošlom kolu poražen od Amijena na gostovanju sa 1:0. Sent Etjen je savladao Dižon na gostovanju sa 2:1, da bi potom remizirao sa ekipom Bresta kod kuće (1:1). Lil je pobeđivao na pet poslednjih prvenstvenih mečeva kod kuće, a ovde je dobio i prethodna dva duela protiv Sent Etjena. Oba puta rezultatom 3:1.

RAD – ČUKARIČKI, 20.00
(Fudbal, Srbija 1)

Nisu se Brđani sramotili do sada. Jasno, sa Moldeom za LE nisu mogli, a u Superligi nije potrebno posebno pojašnjavati razloge zbog kojih ih je organizovani TSC dobio s minimalcem. Te činjenice briga su za Građevinare kojima je do sada prijala jedino Inđija i Mačva. Radu je odbrana slaba strana, pa 10 primljenih golova na poslednjih pet utakmica ovoga tima treba shvatiti i kao izvesno zgodan kladilački pokazatelj. Čuka je dobila poslednjih pet susreta ovoga para, a na četiri utakmice u nizu dolazilo je 3+, sa samo jednim golom pripisanom na konto tima sa Banjice.

KECMANOVIĆ – LORENCI, 19.35
(Tenis, US Open)

Naš najtalentovaniji teniser je u prvom kolu protiv Lasla Đerea pokazao da stasava u ozbiljnog asa. Nivo igre mu je sve viši i zaista počinje da deluje veoma opasno. Da li će uspeti da zadrži taj nivo protiv 37-godišnjeg Italijana? Iskusni Rimljanin, trenutno135. reket sveta bi bio favorit pre pet godina, ali je sada to ipak tinejdžer iz Beograda.

KUDLA – LAJOVIĆ, 19.35
(Tenis, US Open)

Drugi reket Srbije ima priliku da se ekspresno osveti Amerikancu koji je u prvom kolu izbacio Janka Tipsarevića kojem je to ujedno bio i poslednji grend slem meč u karijeri. Do sada su tri puta igrali jedan protiv drugog i trenutno je 2-1 za našeg tenisera. Lajović je daleko bolji igrač i ne sumnjamo u to da će u trećem kolu upravo on izaći na megdan Đokoviću.

ŠPANIJA – RUSIJA, 18.00
(Košarka, prijateljska utakmica)

Rusi kao da ne veruju ni sebi samima, što potvrđuje i selektor Bazarevič koji kaže da njegov tim ide na takmičenje kao četvrti u Evropi, ali s malo kim iz te selekcije. A, Španci su ipak Španci, možda ne najoštriji u svom košarkaškom činu, ali opet ubojiti s imenima najiskusnijih poput Rubija, Ljulja i Marka Gasola. Ako ništa, Rusija će na ovom meču moći da oceni koliko realno vredi, a Španija popravi ono s čim ih je SAD dobila na prijateljskom meču okončanom sa 90:81. 

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara