Fudbal

Crvena zvezda po drugi put zaredom u Ligi šampiona

Crvena zvezda po drugi put zaredom u Ligi šampiona
Foto: Tanjug | UŽIVO: Bitka Zvezde i Jang Bojsa za Ligu šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su sa švajcarskim Jang Bojsom rezultatom 1:1 u revanš utakmici plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona i plasirali se u najprestižnije evropsko klupsko takmičenje.

Prva utakmica u Bernu igrana prošle sedmice završena je rezultatom 2:2. Utakmicu je sudio engleski sudija Entoni Tejlor.

Tekstualni prenos utakmice:

90+5 KRAJ: Zvezda je u Ligi šampiona.

85' Ebišer je izveo korner, ali nije pogodio nikoga od suigrača. Obrana Zvezde je izbila loptu bez problema.

82' Izmjena igrača. Aleksa Vukanović će izaći, a ući će Mirko Ivanić (Crvena zvezda).

81' GOOOL Jang Bojs stiže do izjednačenja.

Ben savladao Borjana! Centaršut sa desne strane je izbačen iz šesnaesterca, lopta je naletjela na nogu Janku koji je loše šutirao, ali je njegov pokušaj glavom u mrežu Borjana sproveo napadač Zvezde Ben.

76' Marko Marin je nabacio loptu u šesnaesterca iz slobodnjaka. Centaršut je dobar, ali je golman lijepo izašao i presjekao mu loptu.

69' Garsija ustupa mjesto Benu. Mnogo toga je uradio omaleni Argentinac, stigao ga je i umor, pa je na teren ušao Ben.

66' Kristijan Fasnaht je sjajno opalio iz prve s ivice šesnaesterca, ali je lopta prošla malo pored lijeve stative.

65' Dvije promjene u timu gostiju, Miralem Sulejmani je zamijenio Vensana Sijera, dok je Gijom Oaro ušao na teren umjesto Rožera Asalea.

62' Izmjena u Crvenij zvezdi. Ričmond Boaći napušta teren, a mijenja ga Tomane.

59' GOOOL Vukanović dovodi Zvezdu u vođstvo. 

Milan Rodić je pokazao odličnu tehniku i lijepo centrirao u šesnaesterac, gdje je Aleksa Vukanovic (Crvena zvezda) pucao glavom po golu. Pucao je po sredini gola i postigao gol. Rezultat je 1:0.

57' Umalo da Borjan prevari sebe! Pokušao je golman Zvezda da spriječi korner, lopta mu je ispala iz ruku, jedan od igrača Jang Bojsa je uspeo da je zahvati tik pored lijeve stative, ali je srećom lopta otišla pored gola.

52' Izmjena igrača. Sedrik Cesiger napušta igru, a umjesto nje će ući Kristijan Fasnaht.

50' Saidi Janko je htio opasno centrirati pred gol, ali nije uspio i nema opasnosti za obranu. Lopta je otišla izvan terena i igru će nastaviti Crvena zvezda.

47' Prvi korner za Zvezdu. Marin je lijepo stigao do šanse za centaršut, defanzivci Jang Bojsa su loptu izbacili u korner, ali nije bilo veće opasnosti po njihov gol.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Sa ivice šesnaesterca šutirao je Ebišer sa dvadesetak metara poslije povratne lopte, Borjan je samo pogledom ispratio šut, ali je on srećom bio neprecizan.


Za 45 minuta, 19 prekršaja i samo 1 šut u okvir gola.


45+2 Kraj prvog poluvremena.

45' Sudija je prvo poluvijeme produžio dvije minute. U tom preiodu nismo vidjeli ništa posebno, i dalje se čekao odmor

43' Potpuno je ritam igre opao u finišu prvog dijela meča, kao da obje ekipe jedva čekaju da odu na veliki odmor.

40' Ima trzavica na terenu. Sedrik Cesiger je zakasnio sa startom i oborio protivnika.

37' Asale je primio tačan pas u šesnaestercu i odmah pucao, ali je lopta otišla daleko od gola.

35' Razmahao se engleski sudija. Sada je Cesiger dobio žuti karton. Prva opomena za goste iz Berna.

33' Slobodan udarac imao je švajcarski tim. Neugodan šut Ebišer odbranio je Milan Borjan. Nakon kornera Milunović je "raščistio" Zvezdin šesnaesterac i iznio loptu. Zvezdina odbrana može da predahne.

31' Pomoćni sudija je podigao zastavicu, jer je igrač Zvezde uhvaćen u ofsajdu.

28' Marko Gobeljić (Crvena zvezda) je nabacio u šesnaesterac, ali preblizu golmana i David von Balmos je to mirno uhvatio.

25' Saidi Janko je prežestoko startovao. Sudija je svirao faul.

23' Sijero je pokušao direktnim udarcem, ali je lopta pogodila Vukanovića u glavu.

22' Žuti karton i za Degeneka. Katastrofalan start defanzivca Zvezde, na ivici šesnaesterca je sapleo Nsamea i dobio žuti karton.

18' Žuti karton za Milunovića. Jurio je defanzivac Zvezde Ngamalea dobrih tridesetak metara i tek je na svojoj polovini uspio da ga obori, poslije nekoliko neuspelih pokušaja. 

17' Krilni napadač Zvezde Vukanović se našao u nezavidnoj situaciji, ali je uspeo da proturi loptu kroz noge protivniku i iznudi prekršaj za "skraćeni korner". Marin izvodi novi slobodnjak, Milunović je dočekao na rubu šesnaesterca centaršut , ali mu je šut blokirao jedan od obrambenih igrača Jang Bojs i iznosi loptu. 

14' Zesiger iz Jang Bojsa je bio preagresivan, te je sudija virao faul. Crvena zvezda je izvela slobodan udarac, Marin je nabacio ali je lopta otišla preko gola nakon skoka.

12' Kapiten Zvezde Marko marin  je uspio da se otrgne pritisku protivnika i da pokuša da prodre po desnoj strani poslije dodavanja Garsije, ali nije uspio da reaguje na najbolji način na ivici kaznenog prostora.

10' Nemanja Milunović je grubo startao, a Entoni Tejor je svirao faul. Slobodan udarac će izvesti Jang Bojs. Sada se mogu pomaknuti bliže golu. Zvezda je ipak otklonila opasnost i krenula u napad.

8' Jang Bojs izmjenjuje kratke paseve od noge do noge, čekajući pravi trenutak da krenu na gol.

5' Faul nad Marinom, prvi napad Zvezde. Kapiten Zvezde je fauliran na četrdesetak metara od gola Jang Bojsa, uslijedio je Marinov centaršut i pokušaj akcije, ali je Jovančić na kraju faulirao nekog od protivničkih igrača.

2' Centralni defanzivac Zvezde Miloš Degenek je promašio loptu na ivici šesnaesterca, ali napadači švajcarskog tima nisu uspjeli da iskoriste poklon. Odbrana Zvezde je tu bila skupljena pa pas nije prošao.

1' Sve je spremno za meč, sudija je dao znak i utakmica je počela. Na stadionu je preko 50.000 navijača, ambijent na "Marakani" je fanomenalan, "Delije" su ponovo na vrhuncu zadatka kada je u pitanju navijanje, tu je i koreografija na sjevernoj tribini stadiona. Tradicionalno Zvezda u prvom poluvremenu napada ka suprotnoj, južnoj strani.

Sastavi timova:

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić, Jovančić, Kanjas, Vukanović, Garsija, Marin i Boaći;

Jang Bojs: Fon Balmos, Sorensen, Lustenberger, Ceziger, Sijero, Ebišer, Janko, Lotomba, Asale, Ngamalau i Nsame.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije