US OPEN II dan: Pravi test za šampionku

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.08.19. | 16:11

Malo poznata, ali veoma nezgodna Ruskinja Ana Blinkova mogla bi da pruži značajan otpor Osaki. Na "Artur Ešu" ograju i Tim - Fabijano, Nadal - Milman i Stivens - Kalinskaja

Prvo kolo singl žreba na ovogodišnjem izdanju US opena nastavlja se, a ujedno i završava danas. Dakle, na redu su mečevi iz gornjeg dela ženskog i donjeg dela muškog žreba.

RASPORED MEČEVA (+6 Č)

Izabrane vesti

Sa "lepše strane" u (verujemo neuspešnu) odbranu trona kreće Naomi Osaka. Simpatična Jpanaka koja je pre godinu dana šokirala svet, ali i Serenu Vilijams u finalu koja je bukvalno iz nemoći potpuno izgubila razum i posvađala sa sudijom, više se ne može smatrati favoritkinjom za titulu.

Loša forma nakon otpuštanja trenera Saše Bajina, koji je sada vođa tima Francuskinje Kristine Mladenović (sinoć savladala Angeliku Kerber) nikako da je "napusti", a tu je i povreda kolena. Ipak, relativno dobri rezultati na protekla dva turnira, u Torontu i Sinsinatiju gde se probila do četvrtfinala daju joj malu nadu. Ali ne za odbranu trona.

WTA ŽREB

Njena prva protivnica u Njujorku je nezgodna Ruskinja Ana Blinkova. Mlada, 20-godišnjakinja ume da napravi probleme poznatijim suparnicama, što je pokazala i prošle sedmice probivši se u četvrtfinale WTA turnira u Bronksu sa nekoliko zapaženih nastupa. Neće ovde aktuelnoj šampionci biti lako, ali verujemo ipak u njen trijumf. Ali uz gemove u plusu. Njih dve otvaraju glavni stadion na kompleksu Flašing Medouz, "Artur Eš" od 18 časova po srednjoevrospkom vremenu.

Na "Eš" nakon njih dve istrčavaju Dominik Tim i Tomas Fabijano, dva majstora igre na šljaci. Ni jedan ni drugi nisu u preterano dobroj formi, ali je Austrijanac inače daleko bolji igrač. Mogao bi Italijan da mu pruži ozbiljniji otpor na početku, ali teško nešto više od toga.

Večeranji deo teniskih predstava na "Artur Ešu" od 02.00 otvaraju Rafael Nadal i Džon Milman, što će biti njihovo drugo odmeravanje. U prvom je pre dve godine Španac preslišao Australijanca koji je pak prošle godine zaustavljen u Njujorku u četvrtfinalu i to od strane Novaka Đokovića. Pre toga je ovaj istinski atleta izbacio Rodžera Federera koji nije mogao da se nosi sa velikim vrućinama, ali i upornim protivnikom. Teško je očekivati da i ovaj put Milman napravi velike probleme trećem članu "velike trojke", ali bi mogao da mu otkine jedan set.

Dan na najvećem teniskom stadionu na svetu zatvaraju Sloun Stivens i Ana Kalinskaja. Amerikanka, bivša šampionka US opena je veliki favorti protiv malo poznate, 21-godišnje Ruskinje te treba očekivati njen ubedljiv trijumf.

ATP ŽREB

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara