Kusturica uz De Nira i Depa na crvenom tepihu 76. festivala u Veneciji

Proslavljeni režiser Emir Kusturica predsedavaće žiriju za najbolji debitantski film na filmskom festivalu u Veneciji, pišu "Večernje novosti".

Kultura

Izvor: Novosti

Utorak, 27.08.2019.

12:55

Kusturica uz De Nira i Depa na crvenom tepihu 76. festivala u Veneciji
Foto: Getty/Pascal Le Segretain / Staff

Kusturica će se na crvenom tepihu 76. festivala u Veneciji naći uz svetske zvezde Roberta de Nira, Breda Pita, Katrin Denev, Pedra Almodovara, Džonija Depa...

Takmičarski program za najbolji debitantski film tradicionalno izaziva najveće interesovanje filmskih poslenika.

Kusturica je svoju veliku karijeru u svetu započeo upravo na festivalu u Veneciji 1981. godine kada je sa filmom "Sjećaš li se Doli Bel" trijumfovao na takmičenju za najbolji debitantski film i osvojio prvog "Srebrnog lava".

Istu prestižnu nagradu, ali u glavnom takmičarskom programu Kusturica je osvojio 1998. godine za film "Crna mačka, beli mačor".

Poslednje uspehe ostvario je na Lidu 2016. godine sa ljubavnom dramom "Na mlečnom putu", a 2018. godine sa dugometražnim dokumentarnim filmom "Pepe, jedan uzvišeni život".

Ovogodišnje izdanje jednog od najglamuroznijih i najprestižnijih festivala otvoriće porodična drama "Istina", japanskog reditelja Hirokazua Koreede, prošlogodišnjeg dobitnika kanske "Zlatne palme" sa Katrin Denev, Žilijet Binoš i Itanom Houkom.

U trku za "Zlatnog lava" ušao je 21 film.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: