27. avgust  2019. 07.00  →  23.06 | Izvor: FoNet, RTV, RTS

Crvena zvezda u Ligi šampiona!

BEOGRAD -

Fudbaleri Crvene zvezde drugu godinu zaredom plasirali su se u Ligu šampiona, pošto su večeras u Beogradu, u revanš utakmici poslednjeg kola kvalifikacija, protiv Jang bojsa igrali nerešeno 1:1 (0:0) i prošli zahvaljujući većem broju postignutih golova na gostovanju, kada je bilo 2:2. 

Prvak Srbije je poveo u 59. minutu, kada je Milan Rodić izvanredno centrirao sa korner linije, a Aleksa Vukanović je u skoku nadvisio dvojicu čuvara i snažnim udarcem glavom savladao je Fon Balmosa.

Jang bojs je do izjednačenja stigao u 81. minutu, kada je Janko loše šutirao sa oko 18 metara, ali je na loptu natrčao Faradu Ben, koji je loptu glavom sproveo u mrežu pored nemoćnog Milana Borjana.

Zvezda je kvalifikacije počela u od prvog kola, a pre prvaka Švajcarske eliminisala je Suduvu, Helsinki i Kopenhagen, nakon maratonske serije jedanaesteraca.

Ovo je četvrto učešće naših klubova u elitnom evropskom klupskom takmičenju, pošto je dva puta među 32 najbolja tima na Starom kontinentu bio i Partizan.

Crveno-beli su večeras izdržali pritisak, odigrali su veoma pametno, strpljivo i ni u jednom trenutku nisu se izlagali nepotrebnom riziku. Rezultat iz prve utakmice omogućio im je da prepuste inicijativu protivniku i da čekaju pravi šansu i pokazalo se da je to bio dobar pristup.

Uprkos većem posedu lopte, fudbaleri Jang bojsa nisu stvarali šanse i sve se svelo na nekoliko potencijalno opasnih šuteva sa distance, koji su uglavnom bili neprecizni ili ih je Borjan branio.

Zvezda je, s druge strane, prvu pravu priliku iskoristila.

Lepa akcija krunisana je golom, pošto je Vukanović iskoristio lošu reakciju protivničkih štopera i postigao pogodak koji je rešio utakmicu.

Da su mentalno ojačali i spremni za veliku evropsku scenu fudbaleri Crvene zvezde su pokazali u poslednjih desetak minuta, kada se posle izjednačenja igrala "viktorija", ali ni tada Švajcarci nisu uspeli ozbiljnije da ugroze Borjana.

Plasmanom u Ligu šampiona Zvezda je u velikoj meri sanirala klupsku kasu, jer je obezbeđen prihod od najmanje 15 miliona evra, a u zavisnosti od broja osvojenih bodova i prodatih ulaznica to može biti i pet miliona više.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić, Jovančić, Kanjas, Garsija (Ben, 69), Marin, Vukanović (Ivanić, 82), Boaći (Tomane, 65).

Jang bojs: Fon Balmos, Lustenberger, Cesiger (Fasnaht, 51), Serensen, Lotomba, Sijero (Sulejmani, 65), Ejbišer, Janko, Ngalameu, Asale (Oro, 65), Nsame.

Ovako je protekao meč:

96' – Kraj meča, Zvezda je u Ligi šampiona!

jovancic, ivanic, crvena, zvezda

91' – Odličan udarac Nsamea, još bolja odbrana Borjana. Korner za goste.

90' - Igraće se još pet u sudijskoj nadoknadi.

86' – Ivanić u igri umesto Vukanovića.

84' – Dobar napad crveno-belih. Ben je u prilici, ali brani Fon Balmos.

82' - GOL! Ekipa iz Berna dolazi do izjednačenja. Janko je šutirao, lopta na putu do gola zakačila Bena i završila u Borjanovoj mreži.

janko, jang, bojs

79' - Žuti karton za Tomanea.

69' - Druga promena Milojevića, umesto Garsije u igri je Ben.

65' - Umesto Sijera u igri je Miralem Sulejmani, nekada reprezentativac Srbije. Istovremeno, umeso Asalea u igri je Gijom Oro. 

64' - Opasan napad Jang Bojsa. Fasnaht pored gola Borjana.

62' – Izmena u timu Zvezde. Tomane u igri umesto Boaćija.

60' - GOOOL! Vukanović pogotkom završava odličan kontranapad Zvezde! Rodić je asistent, a Zvezda vodi 1:0.

aleksa, vukanovic, zvezda

56' – Gosti iz Berna umalo da iskoriste grešku Borjana. Lopta se šetala ispred gol-linije, ali na sreću Zvezde nije bilo pogotka.

52' – Izmena u timu Jang Bojsa – umesto Cesiger u igri je Fasnht.

47' – Dobra prilika za Ebišera sa distance na početku drugog dela. Gosti ipak neprecizni.

46' - Nastavljen je meč.

45' + 3' – Poluvreme. Crvena zvezda - Jang Bojs 0:0

crvena, zvezda, jang, bojs, liga, sampiona

43' – Lekarska pomoć na terenu zbog sudara glavama Milunovića i Ngamaleua.

38' – Lopta više u posedu tima iz Švajcarske koji pokušava da probije Zvezdinu odbranu. Za sada malo udaraca ka golovima.

36' – Prvi žuti karton za igrače Jang Bojsa, opomenut je Cesiger.

33' –Tri igrača Zvezdine odbrane dobili su opomenu. Žuti karton sada za Gobeljića.

21' – Drugi štoper crveno-belih dobija žuti karton nakon oštrog starta nad Nsameom.

marko, marin, crvena, zvezda

20' – Rodić šutira ka golu Fon Balmosa, ali neprecizno.

18' – Prvi žuti karton na utakmici za Milunovića, koji je zaustavio kontranapad protivnika startom s leđa.

11' – Prvi napad Zvezde. Marin fauliran na četrdesetak metara od gola Jang Bojsa, usledio je centaršut i pokušaj akcije, ali Jovančić na kraju faulira nekog od protivničkih igrača.

6' – Inicijativa Jang Bojsa na početku meča, Zvezda pokušava iz prekida. Bez opasnih situacija pred oba gola.

1' – Meč je počeo.

jang, bojs, zvezda, poceatk

Tagovi