HARADINAJ I ZAEV ZAJEDNO BANČILI U SKOPLJU: Koriste svaku priliku da se dogovaraju o biznis kombinacijama!
Foto: Screenshot

Procurilo

HARADINAJ I ZAEV ZAJEDNO BANČILI U SKOPLJU: Koriste svaku priliku da se dogovaraju o biznis kombinacijama!

Politika -

Ima neka veza: Makedonski i albanski političari su u subotu uveče bili u Skoplju na privatnoj proslavi kod poznatog biznismena, gde su se veselili, ali i dogovarali o raznim kombinacijama

Afera „reket“, u koju je upleten državni vrh Severne Makedonije, ne stišava se u celom regionu, ali to ne sprečava premijera Zorana Zaeva da se provodi, i to ruku pod ruku sa odlazećim tzv. kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem.

Albanski mediji  pisali o susretu... Haradinaj i Zaev
Albanski mediji pisali o susretu... Haradinaj i Zaevfoto: Screenshot

Hvalio se na Fejsu

Naime, njih dvojica su u subotu uveče bili u Skoplju na privatnoj proslavi kod biznismena Turhana Rusa. Proslavu je pravio povodom rođendana svog sina, a Zaev i Haradinaj su celo veče razgovarali, provodili se, lumpovali... Da su zajedno bančili, potvrdio je i Haradinaj fotografijom i komentarom na Fejsbuku.

- Prijateljski razgovor s premijerom Severne Makedonije Zoranom Zaevom večeras u Skoplju. Uvek je zadovoljstvo družiti se s dobrim prijateljima - napisao je Haradinaj, koji je na proslavi bio sa suprugom Anitom.

Generalni sekretar partije Glas za Makedoniju Ljupčo Palevski kaže za Kurir da Zaev i Haradinaj očigledno koriste svaku priliku da se vide i dogovaraju o biznis kombinacijama.

- Oni i ne skrivaju u kakvim su odnosima. Zna se da učestvuju u biznis kombinacijama koje se zasnivaju na reketiranju. U sve su uključeni najbliži Zaevljevi saradnici, a tiče se uvoza srpske robe. Ovakve prilike, između ostalog, verovatno koriste da se dogovaraju - kaže Palevski.

Šurovao sa Zajevim... Boki 13
Šurovao sa Zajevim... Boki 13foto: screenshot

„Reket“ drma regijom

Podsetimo, Zaev se poslednjih nedelja našao u epicentru afere „reket“, kad je otkriveno da je kontroverzni makedonski voditelj Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, reketirao poznatog biznismena Jordana Kamčeva za sumu od 1,5 milion evra kako bi mu sredio puštanje iz pritvora. Novac je navodno završio u makedonskoj vladi, i to kod Zaevljevog savetnika Zorana Bašanovića.

Kurir.rs/S. S. Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track