INCIDENT U KOSOVSKOJ ULICI! Okršaj komunalca i prodavca udžbenika: Komunalni policajac zaplenio knjige, prodavac nasrnuo na njega
Kontrola u Kosovskoj... Terziću zaplenjen kombi sa više od 3.000 knjiga, Foto: Nemanja Nikolić

centAr Beograda

INCIDENT U KOSOVSKOJ ULICI! Okršaj komunalca i prodavca udžbenika: Komunalni policajac zaplenio knjige, prodavac nasrnuo na njega

Društvo -

Goran Terzić priveden je juče nakon što je navodno nasrnuo na pripadnika komunalne policije N. B., koji je pokušao da mu zapleni školske knjige koje je nelegalno prodavao

Komunalni policajac N. B. povređen je juče oko 9 sati ujutru, kada ga je u Kosovskoj ulici u centru Beograda navodno udario ulični prodavac knjiga i školskih udžbenika Goran Terzić.

Kako Kurir saznaje, incident se dogodio tokom rutinske kontrole koju komunalna policija sprovodi u ovoj beogradskoj ulici, gde se svake godine, posebno pred početak školske godine, okupljaju nelegalni prodavci knjiga i udžbenika.

Nije imao dozvolu

- Komunalni policajac N. B. prišao je Terziću, koji je stajao pored svog parkiranog kombija u Kosovskoj u kome su bili polovni udžbenici. Pošto nije imao dozvolu za prodaju, komunalac je nameravao da mu zapleni sve knjige, zbog čega je došlo najpre do verbalnog sukoba. U jednom trenutku Terzić je navodno udario komunalca u lice, nakon čega je on pao na kolovoz i povredio se - kazao je za Kurir dobro obavešten izvor.

mesto incidenta
mesto incidentafoto: Nemanja Nikolić

On kaže da je Terzić nastavio da viče i pravi scenu.

- Nije hteo da uđe u službeno vozilo, pa su komunalci morali na silu da ga ubace. Priveden je u policijsku stanicu Stari grad, gde je dao izjavu. Protiv njega je podneta prekršajna prijava - navodi naš izvor.

Inače, na mesto incidenta brzo je stigla i policija.

- Knjige koje je Goran T. držao u kombiju zaplenjene su - dodao je sagovornik našeg lista.

"Nisam ga udario"

Nakon što je juče vest o incidentu objavljena na portalima, Terzić je došao u redakciju Kurira, tvrdeći da on nije udario komunalnog policajca.

- On je sam inscenirao pad, ja ga nisam udario. Pokušavao sam da zatvorim vrata kombija i odem, ali su ih oni nasilno otvorili. Nisam uhvaćen u nelegalnoj prodaji, već sam pakovao knjige koje je trebalo da prevezem kombijem. Čak nisam stajao ni blizu tog policajca. Zaplenjena mi je 3.081 knjiga, a ja sam sve to skupljao cele godine kako bih mogao da preživim - ispričao je Terzić za Kurir i dodao:

Tvrdi da je samo  pakovao knjige... prodavac knjiga Goran Terzić
Tvrdi da je samo pakovao knjige... prodavac knjiga Goran Terzićfoto: Kurir/J.I.

- Dobili smo štandove za legalnu prodaju polovnih udžbenika i za dan-dva je trebalo da počnemo - kazao je on.

Kurir je juče uputio pitanja u vezi sa incidentom komunalnoj policiji, ali do kraja dana nismo dobili odgovor.

Poznat javnosti

ISTI KOMUNALAC I RANIJE IMAO INCIDENT

Kako Kurir saznaje, komunalni policajac N. B. učestvovao je pre tri godine u još jednom incidentu. - On se tada sukobio sa uličnom prodavačicom lubenica na Karaburmi, kojoj je takođe zbog nelegalne prodaje pokušao da zapleni robu. On je tvrdio da je tokom intervencije udaren metalnom šipkom, što je prodavačica demantovala tvrdeći da je na njega, kao i na nju, pala tenda kamiona. Potom je ispričala da ju je taj komunalni policajac neprekidno maltretirao i vređao, kao i da je u prestonici poznat pod nadimkom Šicer s Karaburme.

(Kurir.rs/ Lj.S. - J.I./ Foto: Nemanja Nikolić, Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track