Pančevo: Prvo obeležavanje gradske slave

Ove godine, po prvi put, praznik Uspenja Presvete Bogorodice ili Velika Gospojina, koja se slavi 28. avgusta, biće obeležena kao slava grada Pančeva.

U Hramu Uspenja Presvete Bogorodice tog dana u 9 i 30 sati biće održana Sveta Liturgija, a od 11 sati i Litija centralnim gradskim ulicama do zgrade Gradske uprave (trasa litije: Ul. Braće Jovanović - Karađorđeva - Vojvode Radomira Putnika - Sokače - Gradska uprava).

Dolaskom u Gradsku upravu u 11 i 20 sati predviđeno je rezanje slavskog kolača u holu zgrade, prenosi 013info.rs

Predlog da se Velika Gospojina obeležava kao slava, Grada Gradsko veće usvojilo je početkom juna ove godine, a 28. avgust slava je i Crkve sa dva tornja koja nosi naziv po ovom prazniku.

  • proka

    27.08.2019 11:24
    ćorav posla , besposlen pop..
    probali ovde u Novom Sadu ali ništa . Ni izvorska a još manje sveta , čista hlorisana Dunavska . I nikakve veze sa popovima i crkvom . Niti će vazduh biti čistiji niti će ljudi živeti bolje a i vrđa zdravu pamet !( ono što je ostalo , u tragovima )
  • paha

    26.08.2019 22:16
    nezadrživo srljamo u propast
  • RMosha

    26.08.2019 21:21
    Smrdoslavija
    Sta na ovo kazu zacetnici istorije crveni kmeri ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina