26. avgust  2019. 14.27  →  18.02 | Izvor: RTV (Vladimir Radojković)

NIS-ovi stipendisti iz Srbije najbolji na ruskim fakultetima

BEOGRAD -

U Beogradu u Starom dvoru danas je svečano priređen prijem za stipendiste kompanije NIS, koji su sa uspehom završili studije na prestižnim univerzitetima u Ruskoj federaciji.

video icon

Njih šestoro rođeni su u Beogradu, a priliku da studiraju na najboljim univerzitetima u Rusiji dobili su od kompanije NIS, koja je prepoznala njihove potencijale.

"Studiranje na jednom od najprestižnijih univerziteta u Rusiji za sve nas bila je velika čast, ali i izazov, jer smo se trudili tokom prethodnih pet godina da u što boljem svetlu predstavimo našu državu, ali i opravdamo poverenje koje nam je ukazala naša kompanija NIS", kaže Jovana Karanović, stipendista kompanije "NIS"

Sem Beograđana, još 12 studenata iz Srbije, ove godine je uz podršku NIS-a steklo prestižne diplome. Master studije u Rusiji će nastaviti šest stipendista, dok ostali od septembra u NIS-u započinju svoju karijeru.

"To nisu najbolji studenti iz Srbije. Oni su bili najbolji studenti u čitavoj Rusiji. Većina njih su dobili zvanične diplome sa odlikovanjem. To znači više od 80 odsto ocena su bile najveće", kaže Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije NIS-a.

Na svečanom prijemu gradonačelnik Beograda je istakao da je važno da svi zajedno kao društvo vodimo računa da uspešni mladi ljudi ostanu u zemlji i posebno se zahvalio kompaniji NIS na društveno odgovornom pristupu.

"Pre svega, šaljemo poruku da je obrazovanje važno, da imamo mlade ljude koji znaju u svom sistemu vrednosti visoko da vrednuju obrazovanje i da imamo mlade uspešne ljude koji su studirali i završili uspešne svetske univerzitete", ističe Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda.

Kroz NIS-ov program "Energija znanja" do sada je prošlo preko 90 studenata, od čega je 30 stipendija dodeljeno za studiranje u Rusiji, a za sve stipendiste je nakon školovanja obezbeđeno zaposlenje u ovoj kompaniji.

Tagovi