Rolls-Royce pikap? Nema šanse, ali tako se pričalo i za SUV

Tradicionalni svetski proizvođači automobila ne libe se da ponude kucpima modele koji su potpuno atipični za njihov brend.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.08.2019.

14:00

Rolls-Royce pikap? Nema šanse, ali tako se pričalo i za SUV
Rolls-Royce Cullinan - ilustracija (Foto: Rolls-Royce promo)

Nakon talasa SUV modela koje su lansirali čak i oni proizvođači od kojih se to uopšte ne bi očekivalo, kao što su Lamborghini, Maserati, Bentley, pa čak i Rolls-Royce, pojedine auto-kompanije prešle su na pikap vozila.

Tako je Mercedes pre nekoliko godina predstavio X-klasu, koja međutim nije uspela da se dugo održi na tržištu, pa je u međuvremenu najavljeno njeno gašenje. Čak je i BMW nedavno napravio kamionet zasnovan na SUV modelu X7, ali se bavarski proizvođač već u startu ogradio da nema u planu produkcijski pikap.

Ako je jedan Mercedes X-klase bio preskup da bi se nosio sa konkurencijom na tržištu, šta onda reći za eventualni Rolls-Royce pikap? To bi svakako bio najluksuzniji, ali i ubedljivo najskuplji automobil u ovom segmentu.

Iako Rolls-Royce nije čak ni nagovestio da ima u planu jedan takav automobil, pojedini nezavisni dizajneri već su dočarali kako bi mogao da izgleda ovaj superluksuzni pikap. Među njiima je verzija koju je predstavio Rain Prisk, a koja je zasnovana na SUV modelu Rolls-Royce Cullinan:
Foto: Rain Prisk/Facebook
Pre njega, istom temom se pozabavio i X-Tomi Design:
Foto: X-Tomi Design/Facebook

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: