Gradonačelnik Zagreba tvrdi da je dogovor s firmom Igl hils o projektu Zagreb Siti transparentan 1Zagreb Foto: Pixabay/slavenstrgar

Memorandum o razumevanju Grada Zagreba i firme „Igl hils“ (Eagle Hills) o „zajedničkom razvoju projekta ‘Zagreb siti'“ je deo procedure koja je transparentna, saopštio je danas kabinet gradonačelnika Milana Bandića, pet ipo meseci posle potpisivanja koje je sada tema u medijima.

Grad je time odgovorio, prenosi agencija Hina, na napise medija o „razotkrivanju sadržaja“ memoranduma o „Zagrebačkom Menhetnu“, koji je Bandić potpisao s „Igl hilsom“, a kaže i da je taj dokument dostavio medijima.

Grad je potvrdio da predstoji izmena Generalnog urbanističkog plana Zagreba, da bi se „stvorila platforma za medjunarodne investicije“. Potom će biti raspisan medjunarodni arhitektonski konkurs za odabrani prostor.

Odbornici Levog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini su danas ocenili da je to „skandalozan… memorandum o davanju pogodnosti investitoru“ – „Igl hilsu“, naveli su da nije podnet odbornicima na razmatranje i da je gradonačenik „privatizujući funkciju“ potpisivanjem prekoračio ovlašćenja, te zahtevaju da to istraži Državno tužilaštvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari