Drugi najveći grad u Ekvadoru reciklira plastične flaše za autobuske karte

Gvajakil, drugi najveći grad u Ekvadoru sa 2,7 miliona stanovnika i njegovo poslovno središte, najprljaviji je grad u državi i proizvodi najviše otpada.
Drugi najveći grad u Ekvadoru reciklira plastične flaše za autobuske karte
Foto: Pixabay
Putnici koji koriste javni gradski prevoz odnedavno na glavnoj stanici na posebnom automatu mogu da zamene plastične boce za dva centa po komadu. 
 
"Već za 15 flaša možete kupiti kartu", kazao je putnik Kristijan Kardenas.
 
To je isplativije nego prodavati flaše centrima za reciklažu, dodao je 76-godišnji penzioner Vošington Bravo koji na taj način dopunjuje skromnu penziju. 
 
Gvajakil proizvodi 4.200 tona otpada dnevno, od čega samo 14 odsto može da se reciklira.
 
Za sada postoji samo jedan automat za prikupljanje boca, ali javni gradski prevoznik najavljuje da će ih uskoro biti na svim autobuskim terminalnima u gradu. 
 
Za dva meseca, otkako je program pokrenut, prikupljeno je više od 24.000 boca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin