• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brnabić: CEFTA je blokirana, idemo bilateralno

Izvor Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, prilikom otvaranja integrisanog graničnog prelaza Tabanovce/Preševo, da Srbija više neće čekati da se odblokira regionalni CEFTA sporazum.

"Velika zahvalnost Vladi Severne Makedonije što nismo čekali da se CEFTA odblokira već smo išli na međusobnu ratifikaciju svih ovih ovih stvari koje su neophodne za zajednički granični prelaz", rekla je Brnabić, koja je prelaz otvorila zajedno sa premijerom Severne Makedonije Zoranom Zaevim.

Ona je još jednom uputila "molbu Prištini da razmisli da izolacija i samoizolacije donosi bolji život građanima", navodeći da je "umesto populizma neophodna politička odgovornost i politička hrabrost".

Prema njenim rečima, regionalna saradnja je danas pred velikim izazovima jer je Priština uvela takse na srpsku robu i robu iz Bosne i Hercegovine i tako suspendovala CEFTA sporazum.

"To je u osnovi uzdrmalo sve regionalne sporazuma zbog čega regionalna saradnja ide sizlaznom putanjom", rekla je Brnabić.

Carinici rade zajedno, vrpcu presekli Brnabic i Zaev

Ona je navela da su projekti, kakav su danas ostvarili Srbija i Severne Makedonije, osnova, preduslov za ekonomski prosperitet regiona, pozivajući ; i druge zemlje u regionu da slede takav primer.

Skot poručio Prištini: Ukinite takse, pregovarajte!

"Pored evropskog tržišta, koje je za sve nas tržište broj jedan, regionalno tržište je tržište broj dva", rekla je Brnabić.

PRAKTIČNO NE POSTOJI: "Izvoz" na Kosovo samo 0,7 odsto

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image