Brnabić i Zaev otvorili INTEGRISANI PRELAZ Preševo - Tabanovce

Lokalne vesti - Ponedeljak 26.08.2019 - 12:17

Vranje - Premijeri Srbije i Severne Makedonije Ana Brnabić i Zoran Zaev označili su početak rada integrisanog graničnog prelaza Preševo - Tabanovce između dve zemlje.

Branabić i Zaev označili početak rada integrisanog prelaza FOTO: OK Radio Branabić i Zaev označili početak rada integrisanog prelaza FOTO: OK Radio
To praktično znači da će kontrolu putnika na Koridoru 10 od danas na ovom prelazu vršiti zajednički policijski i carinski službenici Srbije i Severne Makedonije.
 
- Otvaranje integrisanog graničnog prelaza između Srbije i Severne Makedonije je poseban dan ne samo u odnosima između dve države, već početak mogućeg novog razdoblja za regionalnu saradnju na Zapadnom Balkanu - izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.
 
Ona je dodala da bez ekonomskog prosperiteta nema boljeg života za naše građane.
 
Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev rekao je da je otvaranje integrisanog graničnog prelaza Preševo - Tabanovce kruna prijateljstva Srbije i Severne Makedonije i veliki posao na zajedničkom putu dve države ka EU.
 
- To je veoma značajan infrastrukturni poduhvat na auto-putu kojim su povezani Atina i Brisel – ocenio je Zaev.
 
On je naveo da otvaranje integrisanog graničnog prelaza omogućava jednu kontrolu na granici što, dodaje, znatno doprinosi jačanju ekonomske saradnje na Zapadnom Balkanu.
 
Brnabić i Zaev su posle otvaranja integrisanog prelaza otišli u Skoplje na sastanak, a planiran je i susret delegacija dveju zemalja i potpisivanje više sporazuma o saradnji.
 
Nakon toga, premijerka Brnabić će se sastati i sa predsednikom Severne Makedonije, Stevom Pendarovskim.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: