ZAPLENA UDŽBENIKA U KOSOVSKOJ: Uhapšen prodavac, napao inspektora

NovostiOnline

26. 08. 2019. u 10:09

Komunalna policija je sprovela akciju u samom centru Beograda, u Kosovskoj ulici, gde je posle plenidbe knjiga došlo i do sukoba između jednog od uličnih prodavaca udžbenika i inspektora koji je bio na zadatku

ЗАПЛЕНА УЏБЕНИКА У КОСОВСКОЈ: Ухапшен продавац, напао инспектора

Foto: P. Živković

Komunalna policija je sprovela akciju u samom centru Beograda, u Kosovskoj ulici, gde je posle plenidbe knjiga došlo i do sukoba između jednog od uličnih prodavaca udžbenika i inspektora koji je bio na zadatku.

Kako prenose mediji, prodavac je navodno napao šefa sektora Komunalne policije N.B. koji je od siline udarca pao na zemlju. Prodavac D. T. je posle hapšenja odveden u policijsku stanicu Stari grad gde će biti zadržan do 48 časova.

Inspektori su mu potom zaplenili knjige iz kombija.

Ova ulica podno Skupštine Srbije poznata je po preprodaji udžbenika na crno i jedna je od najprometnijih uoči početka školske godine i u prvim danima septembra.

INSPEKCIJA ODUZELA 3.080 POLOVNIH KNjIGA

U Kosovskoj ulici, tokom izvršenog inspekcijskog nadzora nad nelegalnom prodajom knjiga, oduzeto je 3.080 polovnih knjiga, saopšteno je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Inspekcijski nadzor izvršen je u prepodnevnim časovima.

Komunalni inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove sproveli su akciju kontrole i sprečavanja nelegalne trgovine u saradnji sa pripadnicima Sekretarijata za poslove komunalne milicije.

(kurir.rs, tanjug)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Niko

26.08.2019. 10:31

Zasto hapisite coveka... Ako su jeftiniji udzbenici kome to od naroda smeta, ja cu pre kupiti na ulici jeftiniji nego u radnji skuplji

међутим

26.08.2019. 10:38

Цена половних уџбеника код препродаваца је само мало нижа него нових, него људи не истражују већ подразумевају да је цена много нижа. А препродавци купују уџбенике по цени от тек неколико стотина динара тј. зарада је неколико пута већа. Ова делатност се веома исплати и прилично је организована.

Sonja

27.08.2019. 00:00

@међутим - Nije tacno. Detetu sam polovan komplet udzbenika za 5. razred platila 5000 dinara, dok nov kosta skoro 12000. Kako srece da svi moggu kupovati polovne udzbenike, a ne da skole i izdavaci svake godine menjaju ponesto, pa smo ucenjeni da kupujemo nove. Mafija

Zapadni Srbin

26.08.2019. 10:49

Udžbenici za decu treba da budu besplatni ili bar po mnogo pristupačnijim cenama kako se od toga nebi pravio biznis.

A

26.08.2019. 16:22

Ma koji bre komunalni policajci obicni manekeni dobili vozila pa se sepure a imaju osam razreda osnovne skole. Pola ih je nepismeno a drzavi trebaju takvi jaki a glupi . Obice se to i drzavi i komunalcima o glavi kad tad.

Tamo Neko

26.08.2019. 18:29

Da je drzava sredjena i uredjena i da ljudi mogu da zive od svog rada,kupovali bi svojoj deci nove knjige u knjizarama a ne po buvljacima polovne.