KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kolonija najubedljivija na startu gradskih prvoligaša

Danas je počela sezona u Prvoj gradskoj ligi Kragujevca, a narednog vikenda startuju i drugoligaši. U prvom kolu povratnik u prvoligaško društvo, ekipa Kolonije, pobedila je Šumadiju 1934 iz Drače sa 6:0.

Fudbaleri Kolonije dobro su počeli ovu sezonu i na startu postigli šest pogodaka

Letnja pauza završena je za gradske ligaše. U smanjenoj Prvoj gradskoj ligi, koja broji 14 ekipa, odigrano je prvo kolo bez većih iznenađenja. Domaćini su osvojili najviše bodova, dok su samo dve ekipe pobedile u gostima.

Pobeda iz Beloševca, koja u sredu obeležava i klupsku slavu Veliku Gospojinu, iznenadila je Šumadinca KG u Krčmarima pobedom od 3:0. To ukazuje da se nekadašnji srpskoligaš postepeno stabilizuje i pokušava da povrati staru slavu.

Najefikasniji su bili igrači Kolonije, koji su napunili mrežu Šumadinca 1934 iz Drače, što je dobar znak za simpatizere ovog kluba posle debakla i ispadanja iz prvoligaškog karavana. Ekipa iz Stare radničke kolonije, koja se zajedno sa Zastavom i Maršićem ekspresno vratila u Prvu gradsku ligu, ako je suditi po rezultatu prve utakmice i dalje će voditi glavnu reč, kada je u pitanju vrh tabele, kao u nekim prethodnim sezonama.

Ubedljive pobede na svom terenu zabeležili su Srbija iz Ilićeva i Borac iz Drenovca savladavši svoje protivnike Bagremar i Jedinstvo iz Petrovca sa po 4:0.

Interesantno je napomenuti da je ekipa Maršića, novajlija u ligi, pobedila povratnika Zastavu sa 4:1. Ove dve ekipe sastale su se i u kup-utakmici, gde je ekipa koju vodi trener Saša Stojanov eliminisala Zastavu i plasirala se u završnicu ovog takmičenja, gde su se za pehar FSGKG plasirali još Sušica, Vodojaža, Budućnost iz Resnika, Srbija iz Ilićeva, Bagremar i Dobrača.

Sloboda iz Grbica savladala je Mladost iz Pajazitova sa 2:1, a Sloga iz Desimirovca minimalcem 1:0 osvojila je bodove u Kutlovu.

U drugom kolu narednog vikenda sastaju se: Pobeda – Kolonija, Sloga (D) – Mladost (P), Jedinstvo – Sloboda (G), Šumadija 1934 – Borac (D), Zastava – Šumadinac KG, Bagremar – Maršić, Kutlovo – Srbija.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!