NOVAK ĐOKOVIĆ POČINJE ODBRANU TITULE NA US OPENU: Nije tajna, hoću da prestignem Nadala i Federera!
Foto: Profimedia

Idemooo

NOVAK ĐOKOVIĆ POČINJE ODBRANU TITULE NA US OPENU: Nije tajna, hoću da prestignem Nadala i Federera!

Tenis -

Njujork na nogama Srpski teniser juri četvrti pehar na US Openu, a ujedno namerava da se približi najvećim rivalima po broju osvojenih grend slemova

Kreće ludilo u Velikoj jabuci. Novak Đoković večeras oko 19 časova počinje odbranu titule na US Openu.

Prvi će na crtu srpskom asu izaći Španac Roberto Karbaljes Baena, 76. igrač na ATP listi. Meč između Noleta i 26-godišnjeg tenisera biće drugi na stadionu Artur Eš, na kojem program startuje od 12 časova po američkom, odnosno 18 po našem vremenu.

foto: Printscreen

Najbolji igrač sveta najpre je zabrinuo sve svoje obožavaoce zbog problema sa žuljevima, ali je uoči starta ovog grend slema poručio da će sve biti OK.

- U pitanju je manji problem sa stopalom. Žuljevi, pa gotovo da ih svi imamo. Ipak, to nije nešto što je razlog za zabrinutost - rekao je Novak.

foto: Profimedia

Oči celog sveta uprte su u Srbina i glavna tema trenutno je - hoće li uspeti da prestigne Rodžera Federera (20) i Rafaela Nadala (18) po broju osvojenih grend slem titula. Nole ih trenutno ima 16 i kreće na pohod po još jednu.

- Svestan sam i ja da je to tema. Ipak živim na ovoj planeti. Ne mogu baš toliko da se isključim i eliminišem ono o čemu ljudi pričaju. I laska mi, naravno. Ali u isto vreme, dug je put ispred mene. I sve te priče stvaraju određenu dozu pritiska, jer nije tajna da je to i moj cilj. Posebno sad, jer se sve vrti oko grend slemova - ne krije Đoković.

foto: Printscreen

Kurir / Anja Vukašinović

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track