Počela „Grizmanija“! Barsa lansirala i novu decu u festivalu prelepih golova (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.08.19. | 23:09

Betis zapretio, ali ispraćen sa petardom

Barselona je rane iz Baksije zacelila gaženjem Betisa.

Iako bez Mesija i Suareza, Katalonci su uspeli da odigraju sjajan meč, da na krilima Antoana Grizmana preokrenu i na kraju ubedljivo slave protiv Betisa. Na kraju, 5:2 za Barsu koja je pride lansirala i neku novu decu čija imena treba zapamtiti.

Izabrane vesti

Kao i uvek kada gostuje na Kamp Nou, Betis dođe da igra fudbal i da napadne kad god može. Drugačije ne ume. Zato je i nagrađen ranim vođstvom. Najveće pojačanje Nabil Fekir je istrčao kontru i lepim udracem levom nogom završio akciju za iznenađujuće vođstvo gostiju.

Umesto povređenih Mesija, Suareza i Dembelea, Barselona je izvela napadački triling sa Grizmanom, Rafinjom i mladim Karlesom Perezom (21 godina). Grizman je vrlo brzo pokazao zašto je doveden... Dok se Rafinja brukao promašivanjem sjajnih šansi, Francuz je za nekoliko minuta preokrenuo rezultat. Prvo je u finišu poluvremena postigao lep gol posle bega odbrani Betisa i maestralne vizije Serđija Roberta. Tek što je počelo drugo poluvreme, Grizman je digao stadion na noge. Spektakularnim udarcem sa roglja šesnaesterca u suprotan ugao je doneo Barsi preokret i utabao put ka pobedi.

Usledila je konanada Katalonaca. Mladi Perez je lepom solo akcijom nekoliko minuta kasnije postigao prvenac u dresu Barse i povisio na 3:1, a potom je i Đordi Alba iz drugog plana pokazao koliko može da bude opasan. Sa tri gola u 15 minuta drugog poluvremena, Barsa je rešila pitanje pobednika.

Do kraja je šansu da debituje, dobio i Ansu Fati koji je sa 16 godina 298 postao drugi najmlađi igrač u istoriji Barselone. Goleadu je nastavio Arturo Vidal lepim golom, a tačku je stavio Betisov Loren Moron fantastičnim golom koji je možda i najlepši potez utakmice. Imalo je šta da se vidi večeras na Kamp Nou iako gazde nije bilo na terenu...

ŠPANIJA 1 - 2. KOLO

Petak
Granada - Sevilja 0:1 (0:0)
/Đordan 52/

Levante - Viljareal 2:1 (0:1)
/Rožer 68pen, 73pen - Moreno 3/

Subota
Osasuna - Eibar 0:0

Real Madrid - Valjadolid 1:1 (0:0)
/Benzema 82 - Gvardiola 88/

Hetafe - Bilbao 1:1 (1:1)
/Mata 12 - Garsija 6/

Selta - Valensija 1:0 (1:0)
/Fernandez 15/

Nedelja
Alaves - Espanjol 0:0

Majorka Sosijedad 0:1 (0:0)
/Edegard 83/

Leganes - Atletiko Madrid 0:1 (0:0)
/Vitolo 71/

Barselona - Betis 5:2 (1:1)
/Grizman 42, 49, Perez 55, Alba 60, Vidal 77 - Fekir 15, Loren 79/

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara