Mihin prvi bod, krenuo je po konačnu pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.08.19. | 22:44

Siniša je junak večeri u Seriji A

Lacio je blistao protiv Sampdorije, sjajan meč je viđen na rimskom Olimpiku gde je Roma dočekala Đenovu, Atalanta i SPAL su takođe odirgali zanimljivu utakmicu...

Ali junak večeri u Seriji A je Siniša Mihajlović. Srpski stručnjak se usred borbe sa leukemijom našao na klupi Bolonje u 150 kilometara udaljenoj Veroni i sve iznenadio. Miha nije ni svojim igračima rekao da će sedeti na klupi. Možda je to namerno uradio jer nije želeo pažnju, sažaljenje ili patetiku. Takav je tip. Želeo je da normalno vodi utakmicu koliko god to delovalo nenormalno.

Izabrane vesti

Niko ga nije očekivao večeras na klupi jer se Siniša prethodnih 40 dana u bolnici podvrgao iscrpljujućim terapijama i borbi protiv opake bolesti. Iako je iz bolnice vodio treninge putem video uključenja, niko nije mogao da pretpostavi da će se na klupi naći već u prvom kolu na Bentegodiju.

Sa kačketom i kojim kilogramom manje nego ranije, Miha je zakoračio na teren Bentegodija i spremio se da vodi utakmicu kao da je sve u redu. Kao da se nije par sati ranije nije borio protiv podmuklog protivnika koji ne igra po pravilima.

Naravno, Miha je nagrađen ovacijama stadiona u Veroni. Takvi ratnici se retko viđaju u današnjem fudbalu, sportu, životu...

Sa onim prepoznatljivim prkosom na licu i sa onim žarom u očima je došao u Veronu da pobedi. Hrabro je od prvog minuta u vatru gurnuo 19-godišnjeg Kingslija Majkla bao iznenađenje.  Izveo je napadačkih  4-3-3 sa petoricom ofanzivnih igrača. I posle samo 13 minuta je dočekao slavlje. Orsolini je bio u prodoru, Davidovič ga je namerno srušio i zaradio crveni karton i penal. Sansone je bio precizan sa bele 11 metara kao što je njegov šef nekada tukao sa 30 i kusur.

Bila je Bolonja mnogo bolji tim, zaslužila da vodi i 2:0, ali nije iskoristila neke dobre šanse. Zato Verona jeste jedinu svoju. Migel Veloso je postigapo spektakularan gol iz slobodnjaka. Kao Miha nekad...

Napadala je Bolonja u drugom poluvremenu, Verona se branila.  Miha je naredio totalnu ofanzivu, ali njegovi igrači nisu umeli da zadaju završni udarac. Bolonja je imala 74 odsto loptu u posedu. Imala je 13 šuteva naspram Veronina tri. Imala je duplo više odigranih pasova. U svemu je bila bolja. Ali je morala da se zadovolji remijem.

Miha je startovao sa osvojenim bodom na gostujućem terenu. Nije loše. Pogtovo što ima tendenciju da ide na bolje. Očigledno je da je tako. Miha je baš zapeo da pobedi. Uskoro se nadamo konačnom trijumfu.

Forza Miha!


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara