');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

Evo koliko novca je ubica iz Jabukovca odneo iz kuće žrtvi i šta je uradio sa JEDNOM NOVČANICOM

Iako se pričalo o stotinama hiljada evra ukradenim iz kuće ubijenog Raje Kazimirovića, suma zbog koje se dogodilo četvorostruko ubistvo je daleko manja. Naime, kako saznaje "Blic", iz kuće je ukradeno oko 500 evra.

Davor Pernić 2 Foto: RAS / RAS Srbija
Davor Pernić 2

Davor P. (35) iz Negotina priznao je nakon hapšenja ubistvo četvoro ljudi u Jabukovcu, te rekao da mu je motiv za ovaj zločin bio isključivo novac.

Kako se spekulisalo još pre hapšenja, Raja Kazimirović je u kući držao velike svote novca, ali se ispostavilo da je nakon ubistva nestalo oko 500 evra.

Pročitajte još

Podsetimo, tela Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i njene ćerke Dragane Jozeljić (53) nađena su 9. avgusta na Rajinom salašu u Jabukovcu. Pretpostavlja se da su ubijeni više od 24 sata pre nego što su žrtve nađene.

Uhapšeni nije pružao otpor tokom hapšenja. Čak je sa policijom rekonstruisao zločin korak po korak.

Raja Kazimirović
Foto: Privatna arhiva
Raja Kazimirović

Kako je i sam osumnjičeni priznao, motiv monstruoznog četvorostrukog ubistva jeste koristoljublje.

Pročitajte još

Takođe, u danima istrage koji su usledili na imanju Kazimirovića pronađena je novčanica od 50 evra, koja je ubici verovatno ispala prilikom bega.

Brutalna egzekucija u Jabukovcu
Foto: E. B. / RAS Srbija
Brutalna egzekucija u Jabukovcu

"Podebeli štos para"

Sumnja se da je Raja zločinca privukao sam, otkrivši da poseduje veliku količinu novca.

- Nekako u vreme kada su na salaš Kazimirovića stigle Ljubinka i Dragana iz Nemačke, Raja je došao u Jabukovac i kod svojih drugova pokušao da usitni novac. Nisu mu pare trebale, ali je čuo da se iz upotrebe povlače novčanice od po 500 evra i hteo je da ih zameni. Niko u selu nije imao toliko novca, ili nije hteo da mu ih "razbije". Onda ga je neko od Jabukovčana, dalji rođak, po dogovoru, odvezao u Negotin da obavi zamenu. Tamo je uspeo - ispričao je pre nekoliko dana izvor "Novosti".

Koliko je tačno para Raja hteo da usitni, niko ne zna sa sigurnošću. Ipak, kako opisuju, bio je to "podebeli štos".

Pročitajte još

Takođe, meštani pričaju da je Raja imao novca, ali da je živeo veoma skromno, bez struje i vode u kući.

Jabukovac, sahrana žrtava
Foto: RAS Srbija
Jabukovac, sahrana žrtava

- Kazimirović je živeo skromno, na salašu bez struje i vode. Međutim, on je u svom posedu imao oko 20 krava, tri traktora, 40 ovaca... Još uvek se prepričava događaj kada je Raja, na sajmu poljoprivredne mehanizacije iz maramice izvadio 25.000 evra i kupio nov traktor - ispričao je jedan od sagovornika tokom istrage.

Pročitajte još

U porodicu Kazimirovića pucano iz vatrenog oružja

Dva različita komada vatrenog oružja korišćena su u izvršenju ovog zločina. U Raju i sestru pucano je iz jednog, a u majku i sestričinu iz drugog. Raja je ubijen na traktorskom sedištu, a žene ispred trema, odnosno pored kućnog stepeništa. Ubica je ženama lica prekrio krpom, nakon što im je pucao u glavu.

Ubica je očekivao da se na imanju nalazi samo Rajina majka Dragica (93) i da će od nje lako iznuditi novac, ali je osim Dragice unutra zatekao i Rajinu sestru Ljubinku (76) i sestričinu Draganu (53). Prema saznanjima "Blica", žene pljačkašu nisu želele da daju novac, pružile su mu otpor i ušle u sukob sa njim. Ubrzo su, međutim, sve tri mučki ubijene hicima iz vatrenog oružja.

Prema našim saznanjima, gazda Raja se sa ubicom susreo poslednji. Ne sluteći šta se desilo, dok je ubica još uvek bio na imanju, on se vratio traktorom na salaš. Raja Kazimirović je na tom traktoru i ubijen, takođe hicima iz vatrenog oružja.

Policija je takođe, prema nezvaničnim infomacijama, utvrdila da je ubica sa sobom odneo sva dokumenta Dragane Jozeljić, jedne od žrtvi. Zbog čega su uzeli baš njena, a ne od ostalih članova porodice, još uvek nije najjasnije.