Druga pobeda odbojkašica 1Foto: STARSPORT

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je novu pobedu na šampionatu Evrope, pošto je danas u Ankari u drugom kolu A grupe savladala Bugarsku sa 3:1 (16:25, 25:21, 25:20, 25:16).

Srbija je preuzela vođstvo u grupi sa maksimalnih šest bodova, jednim više od drugoplasirane Turske, a tri više od Grčke, koja je na trećem mestu.

Prvi set su srpske obojkašice odigrale znatno ispod nivoa svetskih i evropskih šampionki. Nisu ličile na sebe i taj deo igre su pratično prepustile protivnicama. Usledila je očekivana reakcija i stvari su na početku drugog seta došle na svoje mesto.

Povećana je koncentracija, pogotovo u odbrani, i Bugrke su imale sve manje mogućnosti da se suprotstave našoj selekciji.

Delimičan problem bio je što je Tijana Bošković imala dosta lošiju realizaciju od uobičajene, ali je zato zablistala Brankica Mihajlović, koja je bila izvanredna u odbrani, a gotovo nepogrešiva u napadu. I u ovom meču se pokazalo ono što sve naše odbojkašice stalno ističu, da ishod mečeva zavisi od njihove, a ne od igre naših protivnica. Reprezentacija Srbije u trećem kolu sastaje se sa Frrancuskom. Srbija: Buša, Lazović, M. Popović, Mirković, Mihajlović 24, Ognjenović 4, Veljković 7, Pušić, Bjelica, Aleksić 4, S. Popović, Bošković 15, Milenković 5, Blagojević 4. (Greške protivnica 24 poena). Bugarska: G. Dimitrova 10, N. Dimitrova 18, Petrova, Paskova 8, Kitipova 1, Barakova, Todorova, Karakaševa, Milanova, Todorova, Vasiljeva 16, Bečeva, Krivošijska, Račkovska. (Greške protivnica: 25 poena).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari