Nova vest
Košarka

Nedelja, 25.08.2019.

12:54

Italija kao protiv Srbije, Amerikanac u dresu Tunisa srušio Japan VIDEO

Košarkaši Turske poraženi su u pripremnom meču za Mundobasket od Venecuele rezultatom 71:68, dok su pobede ostvarili Tunis i Francuska.

Izvor: LN

Autor: LN

Italija kao protiv Srbije, Amerikanac u dresu Tunisa srušio Japan VIDEO
Photo by Takashi Aoyama/Getty Images

Turska je doživela šokantan poraz posle dobrih igara u završnici priprema, uprkos fenomenalnoj partiji Čedija Osmana.

Košarkaš Klivlenda je ubacio 33 poena, u odsustvu Skotija Vilbekina i Ersana Iljasove, a pratili su ga Semih Erden sa 18 i Melih Mahmutolu sa devet.

Venecuela je imala prednost tokom većine meča, ali ju je ispustila na pet minuta do kraja utakmice. Ipak, Turska je uspela da prokocka rezultatski plus i pretrpela zaslužen poraz.

Francuska je na "krilima" Evana Furnijea pobedila Italiju rezultatom 82:80.

"Trikolori" su dominirali tokom meča i imali čak +14 (56:42) tokom treće četvrtine, ali je protivnik Srbije u grupnoj fazi SP uspeo da se vrati.

U poslednjih pet minuta Datomeovim poenima Italija je prišla na -2, ali na kraju nije uspela da dođe do velikog preokreta.

Najbolji je bio Furnije sa 29 poena, čak 21 u drugom poluvremenu, što mu je najbolji učinak u reprezentativnoj karijeri.

Sa druge strane istakli su se Marko Belineli sa 20, Danilo Galinari sa 15 i Alesandro Đentile sa 14 poena.

Japan, oslabljen za Ruija Hačimuru, nije uspeo da napravi preokret protiv Tunisa, iako je vodio tokom poslednje deonice.

Naturalizovani bek je preuzeo odgovornost na četiri sekunde do kraja i sprečio da meč ode u produžetak pogotkom sa poludistance.

Pored Rola, koji je imao 19 poena, istakao se i Salah Mežri sa 20, dok je na drugoj strani Juta Vatanabe ubacio 17.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve