KAVČANI PALI ZBOG DROGE: U Nikšiću uhapšeno 4 pripadnika kavačkog klana
Foto: Printscreen Vijesti.me/Svetlana Mandić

RACIJA

KAVČANI PALI ZBOG DROGE: U Nikšiću uhapšeno 4 pripadnika kavačkog klana

Crna Gora -

Nikšićani Radovan i Pero Mujović, Radosav Vukčević, zvani Raštan, i njihova sugrađanka Milena Kankaraš uhapšeni su juče zbog sumnje da su organizovali šverc droge.

Policija se nije zvanično oglašavala zbog hapšenja grupe, koja je navodno deo nikšićkog ogranka kavačkog kriminalnog klana.

foto: Vijesti.me

Međutim, iz vrha Uprave policije Vijestima je nezvanično rečeno da su u Nikšiću hapsili po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. Isti sagovornik kazao je da je uhapšena četvorka osumnjičena za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i nelegalno držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Taj sagovornik kazao je da će uhapšeni biti privedeni na saslušanje u Specijalno državno tužilaštvo.

Braća Mujović, Vukčević i Kankaraš uhapšeni su oko 16 časova u akciji novoformiranog Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije kojim rukovodi Zoran Lazović. Radovan Mujović i Vukčević i ranije su hapšeni zbog šverca narkotika. Hapšeni su više puta, a krajem prošle godine Radovan Mujović saslušan je pošto je SDT došlo do saznanja da je na spisku za odstrel klanova koje su navodno formirali Erogen Brajović, Igor Vukotić i Ranko Radulović.

Zaštićeni svedok u tom postupku pred tužiocima je ispričao da su na spisku za likvidaciju i policijski funkcioneri, ali i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

foto: Vijesti.me/Slavica Kosić

Grupa koja je juče uhapšena, prema policijskim informacijama bliska je Novljaninu Dušku Roganoviću. Roganović je u aprilu 2017. godine teško ranjen kad je eksplodirala bomba podmetnuta pod njegov automobil.

U tom napadu izgubio je obe noge.

Tri meseca kasnije u tom gradu ubijen je njegov otac Niko Roganović.

Policija nije rasvijetlila pokušaj ubistva Duška Roganovića ni ubistvo njegovog oca, a navodno to se dovodi u vezu sa ratom kotorskih kriminalnih klanova.

Godinu i po posle ubistva Nika Roganovića, u Beču je, samo par dana nakon što je izašao iz spuškog zatvora, ubijen njegov sinovac Vladimir Roganović.

Roganovići su navodno bili deo kavačkog kriminalnog klana.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track