Uhapšen osumnjičeni za ubistva u Jabukovcu, priznao zločin i otkrio zakopano oružje

Novosti online

25. 08. 2019. u 08:00

Policija je uhapsila D. P. (35) iz Jabukovca zbog sumnje da je ubio Raju Kazimirovića i članove njegove porodice u ovom mestu. Osumnjičeni priznao zločin i odveo policiju do mesta gde je zakopao oružje

Ухапшен осумњичени за убиства у Јабуковцу, признао злочин и открио закопано оружје

Telo Raje Kazimirovića nađeno je na traktoru / Foto S. Jovanović

Policija je uhapsila D, P. (35) iz Negotina zbog sumnje da je ubio Raju Kazimirovića i članove njegove porodice u selu Jabukovac kod Negotina.


Kako saznajemo, osumičeni je priznao zločin, odveo istražne organe do mesta na kojem je zakopao oružje kojim su ubistva izvršena. Reč je o jednom "škorpionu" i lovačkoj pušci. Prema našim sazanjima, on je naveo da je koristoljublje motiv surovog ubistva četvoro meštana Jabukovca. Policija je kod njega otkrila još oružja, koje nije korišćeno u ovom zločinu.


Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.


Osim za višestruko ubistvo, osumnjičeni se i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kao što smo ranije pisali, na imanju Raje Kazimirovića (72), jednog od četiri žrtve masakra u negotinskom selu Jabukovac, policija je na dva mesta pronašla ukupno 10.000 evra koji su promakli ubicama. Prema nezvaničnim informacijama, motiv zločina je koristoljublje i sumnja se da je ukradeno oko 100.000 evra. Na salašu je i pored toga ostala pozamašna suma novca, što ukazuje da su Kazimirovići bili tipovani i da su napadači tačno znali gde se nalazi glavni "štek".


- U jednoj torbi, u kući koju zločinci nisu pretresli, pronađena je torba u kojoj je Raja čuvao 8.000 evra - saznajemo od izvora bliskom istrazi. - Takođe, nije dirana ni torbica sa ličnim dokumentima Kazimirovićeve sestre i sestričine, u kojoj je bilo oko dve hiljade evra. One su, neposredno pre mesakra doputovale iz Nemačke, gde su živele.


Naš izvor kaže da su ubice tačno znale gde treba da traže najveći deo novca koji Raja čuvao u šteku. Na salašu Kazimirovića ima nekoliko kuća, ali je samo jedna bila pretresena.


Pored domaćina, ubijene su i njegova majka Dragica Kazimirović (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i njena ćerka Dragana Jozeljić (53)!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Dragan

25.08.2019. 09:14

Zlocin nema opravdanje ali nikada necu razumeti ljude koji 100.000 evra drze u kuci ili stanu umesto na racunima ili u sefu u banci. Nema sanse da odemo na more, ostavimo toliko ili jos vise para medju peskirima u regalu a komsiji damo kljuc da pripazi stan ...

Гојко

25.08.2019. 09:30

Ne mogu da verujem da u hronici o nesrećama,mogu pročitati tako dobru vest za nedeljno jutro.Nisam ni očekivao da ubica neće biti uhapšen.Bravo.

Rista Glista

25.08.2019. 09:58

Za svaku pohvalu policiji! I ako volim da hejtujem, ovo je za svaku pohvalu! Sa ulice je sklonjeno čudovište.

Joca

25.08.2019. 09:59

A cuo sam ja helikopter prolete mi iznad kuce u Negotinu oko 00:45, zatrese se zemlja od buke i koliko je nisko leteo.... Specijalci ga hapsili...

Bojan Zvornik

25.08.2019. 10:22

Bravo za policiju, a ovog zlikovca do kraja života u zatvor. A za ovakve slučajeve treba uvesti i smrtnu kaznu.

Uh

25.08.2019. 14:25

U rudnik žive .Smo da neko ne poveže kako je on služio vojsku Srbije pa eto postao ubica.Ovaj nije ni dostojan te uniforme.

Radisa

25.08.2019. 22:48

Policija je odradila posao svaka čast. Kapa do zemlje. Ali niko nije imao interesa da se meša u posao, širi opstrukciju, zato je posao išao. Pored silnih pretpostavki koje su pojedini kvazi analitičari i rashodovani eksperti u ppojedinim tabloidima širili, (vrhunski profesionalac ili više njih, plaćene ubice iz inostsranstva, i još more nebuloza) ispade na kraju seoski mehaničar. Pametnije je ćutati i čekati da stručne službe odrade svoj posao, pa tek onda komentarisati.