Porodica Vidak: Crnogorski portali ponovo otvaraju slučaj

Novosti Online

24. 08. 2019. u 23:47

Viši sud u Beogradu je kotorskom Osnovnom sudu dostavio presudu kojom je Saru Vidak, studentkinju iz Beograda proglasio krivom i osudio je na kaznu zatvora u trajanju od 30 dana

Породица Видак: Црногорски портали поново отварају случај

Foto: Fejsbuk

Viši sud u Beogradu je kotorskom Osnovnom sudu dostavio presudu kojom je Saru Vidak, studentkinju iz Beograda proglasio krivom i osudio je na kaznu zatvora u trajanju od 30 dana.

U kaznu je uračunato vreme provedeno u pritvoru, počev od 14. avgusta do 5. septembra 2018.

Vidak će kaznu izdržavati u prostorijama u kojima stanuje, bez elektronskog nadzora.

Pročitajte još: NA SLOBODI, ALI ČEKA ROBIJU: Sara Vidak osuđena na četiri meseca zatvora

U obrazloženju presude kaže se da je Sara Vidak proglašena krivom presudom Osnovnog suda u Kotoru od 05. 09. 2018. godine, zbog izvršenja krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Vidak je kotorski Osnovni sud osudio na kaznu zatvora u trajanju od četiri meseca.

Ministarstvo pravde Republike Srbije je dostavilo 6. decembra 2018. godine Višem sudu u Beogradu molbu Osnovnog suda u Kotoru, kojom se od pravosudnih organa Srbije traži izvršenje strane krivične presude, što je u skladu sa odredbama Ugovora Crne Gore i Srbije o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u krivičnim stvarima.

PORODICA VIDAK: SLUČAJ ZAVRŠEN JOŠ U JANAURU

Na pisanje crnogorskih medija o Sari Vidak, reagovala je njena porodica: „Neprijatno smo iznenađeni činjenicom da crnogorski portali ponovo otvaraju slučaj Sare Vidak, koji je završen još u januaru ove godine“, kaže Sarina majka Olivera.

Prema njenim rečima, verovatno je nekima u Crnoj Gori potrebno da stalno održavaju tenzije sa Srbijom, da se naša zemlja satanizuje na svaki način. Kao da su „potrošili“ priču o slučaju „državnog udara“, pa sada ponovo potežu priču o Sari, koja je u Crnoj Gori bezmalo predstavljena kao državni neprijatelj, objašnjava Olivera Vidak, koja podseća da je postupak protiv njene ćerke bio sve samo ne pravičan, da nije bilo snimaka kamera, da se veštak nije pojavio na ročištu, a svedoci su bili instruirani.


Vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu je održalo sednicu kojoj je prisustvovala okrivljena Vidak.

Ona je izjavila da smatra da suđenje nije bilo pravično i fer, a njen advokat Jakša Peković je smatrao da nesu ispunjeni uslovi za priznanje strane sudske odluke. On je kazao da, ukoliko sud odluči drugačije, izvršenje bude u kućnim uslovima, za što postoje uslovi.

Vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, kojim je predsedavala predsednica Veća – sudija Olivera Đurić je, prilikom donošenja presude, uzelo u obzir da Sara Vidak nije ranije osuđivana, da se radi o mladoj osobi koja se korektno ponašala za vreme trajanja postupka.

Izvor: rtcg.me

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Marcco

27.08.2019. 21:44

@Mala zasluženo! - Slažem se, ali se slažem i da bahatost treba da bude kažnjena.