Springstinov "Western Stars" dolazi u bioskope na jesen

Brus Springstin nije mnogo govorio o svoj novoj ploči "Western Stars", ali to bi se moglo promeniti sa novim koncertnim filmom istog imena u kojem će biti prikazane izvedbe svih pesama sa albuma na kojima svira isti bend kao i u studiju, a osim toga biće tu i intervjua u kojima legendarni muzičar govori o svom životu i karijeri.

Dugogodišnji saradnik Tom Zajmni potpisuje režiju, zajedno sa Springstinom, kome je ovo rediteljski debi. Tobi Emerik, predsednik “Warner Bros. Pictures Group”, najavio je da će film premijerno biti prikazan na filmskom festivalu u Torontu (TIFF), a nakon toga, na jesen, planirana je biskopska distribucija.

Album “Western Stars” predstavlja otklon od karakterističnog Springstinovskog zvuka, odlazak u drugačiji žanr, inspirisan pop muzikom ’50 i ’60. Teme pretočene u pesme tiču se ljubavi, gubitka, neumoljivog protoka vremena, što se uklapa u dokumentarnu filmsku priču koja evocira uspomene s američkog zapada, kako mitske tako i stvarne, kroz arhivske snimke koji se preklapaju sa naratorom (Springstin) koji govori o inspiraciji za album "Western Stars".

Film "Western Stars” pruža jedinstvenu priliku fanovima da 13 pesama sa istoimenog albuma čuju uz podršku benda i čitavog orkestra, pod krovom katedrale, preuređene stogodišnje staje, u vlasništvu Springstina.

"Brus spada u red izuzetnih umetnika koji su svojim talentom popločali put drugima. Albumom “Western Stars”, on, nas je ponovo pokrenuo, poveo nas na emotivno, introspektivno kinematografsko putovanje, koje osvrtom u prošlost gleda ka budućnosti. Kao jedan od njegovih mnogobrojnih fanova već 40 godina, ne mogu biti srećniji što sa njima (Brusom i Tomom) putujem ovim vozom", poručio je Emerik.

Devetnaesti studijski albuma Brusa Springstina postigao je svetski uspeh. Dostigao je #1 iTunes liste na svakom kontinentu, dobio je sjajne kritike, između ostalih, proglašen je "remek delom".

Springstin i Zajmni su sarađivali i u prošlosti: na dokumentarcu "The Promise: The Making Of Darkness on the Edge Of Town", kao i na Toni nagradom ovenčanom filmu, "Springsteen On Broadway"(Netflix), koji je Zajmni režirao.

"Western Stars" je napisao i izvodi Brus Springstin, sa specijalnom gošćom – Pati Skialfa. Tom Zajmni, Džon Landau, Barbara Kar i Džordž Dejvis su producenti filma, dok je izvršni producent i kompozitor fimske muzike, Brus Springstin.

  • Andrija Šrek

    25.08.2019 16:11
    ...
    Pati Skialfa nije "specijalna gošća", nego Springstinova supruga i dugogodišnji prateći vokal, članica The E-Street Band-a.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika