Pokušaj rasterećenja prelaza: "Horgoš 2" otvoren samo za izlaz iz Srbije

Uprava granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije postigla je dogovor sa kolegama iz Mađarske o prevođenju Graničnog prelaza "Horgoš 2" u prelaz koji će danas do 19.00 časova biti korišćen samo za izlazak iz Srbije, odnosno za ulazak u Mađarsku, saopštio je AMSS.
Kako se navodi, ova odluka je doneta u cilju rasterećenja Graničnog prelaza "Horgoš", na kojem vozila iz Srbije čekaju u kilometarskim kolonama.
 
Sve raspoložive saobraćajne trake na prelazu "Horgoš 2", ukupno ih je četiri, u naredna dva sata biće otvorene za sve one koji iz Srbije žele da pređu u Mađarsku. Sa glavnog graničnog prelaza "Horgoš" saobraćajna policija će u tom periodu preusmeravati saobraćaj na "Horgoš 2", granični prelaz koji radi do 19.00 časova, navodi se u saopštenju.
 
Kolona vozila kreće se već od petlje ka Kanjiži, a uglavnom su to putnici koji dolaze iz Turske i idu ka Nemačkoj, ali i drugim zemljama EU.
 
Pomoćnik komandira u stanici Granične policije Horgoš Borko Sparić rekao je Tanjugu da zadržavanja na ovom graničnom prelazu traju oko 300 minuta i da se saobraćaj odvija veoma otežano zbog velikog priliva putnika.
 
On je rekao da na ulazu u Srbiju nema družih zadržavanja, da se na graničnom
 
"Uglavnom se mnogi vraćaju sa godišnjih odmora i idu ka zemljama EU, pretežno su to turski državljani koji su u tranzitu kroz našu zemlju, a saobraćaj se otežano odvija i sa strane mađarskih pograničnih organa", rekao je Sparić.
 
Dodao je da državljani Srbije uglavnom prihvataju sugestije Granične policije pa koriste alternativne pravce, odnosno manje granične prelaze gde se ne čeka toliko dugo - počev od Bačkog brega do Đale. On kaže da je turistička sezona u jeku i da se mnogi vraćaju sa godišnjih odmora, kao i da bi takva situacija mogla da potraje do 15. septembra.
 
Posebno je, dodaje, kritično vikendom, ali i polovinom i krajem meseca kada je najveći priliv putnika. Sparić je podsetio da se vozila sa auto-puta Beograd-Horgoš preusmeravaju povremeno ka graničnom prelazu Kelebija.
 
Predstavnici Crvenog krsta Srbije i Komesarijata za izbeglice, ali i Granične policije oko 14.30 dopremili su pijaću vodu koju su delili putnicima koji čekaju na Horgošu.
 
Podsetimo da je danas zbog pada sistema mađarske granične kontrole, na prelazima prema Mađarskoj, obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila. Više o tome OVDE.
  • Tima

    25.08.2019 07:30
    Organizacija 0
    Otvorili su Horgos 2, pa ga preko noci zatvorili i otisli na spavanje a putnike ostavili na cedilu. To je ta neefikasna Evropa, koja nema pojma sa organizacijom drzavnih poslova. Ovako nesto se Japancima nikad ne bi dogodilo. Zato su oni razvijeni a Evropa zaostala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.