Tusk: Nadam se da Džonson ne želi da ga pamte kao "gospodina Bez Dogovora"

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je u subotu da neće sarađivati sa Britanijom po pitanju izlaska iz Evropske unije bez dogovora.

Izvor: B92

Subota, 24.08.2019.

15:55

Tusk: Nadam se da Džonson ne želi da ga pamte kao
Ilustracija: EPA-EFE/ Hollie Adams

On je dodao da se nada da premijer Britanije Boris Džonson ne želi da ga istorija pamti po nadimku "gospodin Bez Dogovora".

Tusk je novinarima u Bijaricu poručio da je spreman da čuje Džonsonove ideje kako bi se izbegao Bregzit bez dogovora. "Jedina stvar o kojoj neću da sarađujem je izlazak bez dogovora.

I dalje se nadam da premijer Džonson ne želi da ga istorija upamti kao "gospodina Bez Dogovora".

Voljni smo da čujemo ideje koje su realistične i prihvatljive svim državama članicama, uključujući i Republiku Irsku, ukoliko i kada vlada Velike Britanije bude spremna da ih predloži", izjavio je Tusk, prenosi Rojters.

Agencija navodi da će Bregzit biti jedna od tema o kojima će lideri na samitu G7 razgovarati, a kome prisustvuje i Tusk. Britanija bi trebalo da zvanično, više od tri godine nakon referenduma, napusti EU 31. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: