NAKON TRAGEDIJE U ZENICI, ZAVLADALI SU ŠOK I NEVERICA: Nastradala devojčica (16) bila uzorno dete, otac i sestra zanemeli od tuge, ne prestaju da liju suze!
Foto: Avaz.ba/D. Pašalić

PALA SA TERASE

NAKON TRAGEDIJE U ZENICI, ZAVLADALI SU ŠOK I NEVERICA: Nastradala devojčica (16) bila uzorno dete, otac i sestra zanemeli od tuge, ne prestaju da liju suze!

Bosna i Hercegovina -

Nakon što je sinoć oko ponoći s balkona na drugom spratu zgrade "Dom porodica" u Zenici pala 16-godišnja štićenica, ekipa Avaza posetila je jutros ovu ustanovu. Šok, tuga, neverica.

Uzorno dete

Niko ne može verovati da vedre 16-godišnjakinje više nema. Kako su komentarisali vidno šokirani radnici, bilo je to uzorno dete.

"Nikad nije bilo sa njom problema. Kad god prođe, javi se, pozdravi, pita treba li šta da pomogne, da uradi. Ne možemo verovati da je više nema", govorili su oni.

Ipak, posebno je bio stresan trenutak kada je u "Dom porodicu" došao otac stradale devojčice. U tom domu, inače, boravi još jedna njegova ćerka.

foto: Avaz.ba

Zagrljeni, dok jecaji odzvanjaju holom ustanove, otac i ćerka izašli su iz Doma.

"Biće sve dobro, ako Bog da, babo moj", govorila je, kroz suze, njegova ćerka, nastojeći da uteši tužnog oca.

Ona, takođe, nije mogla suzdržati suze i sakriti bol koju oseća zbog gubitka sestre. Bile su nerazdvojne. U Domu su imale jedna drugu.

I ostali prisutni nisu mogli da ostanu ravnodušni na tužan prizor, dok otac i ćerka zagrljeni odlaze iz Doma. Stradala i njeni srodnici inače su iz Zenice.

foto: Shutterstock

Za portal Avaz jutros je izjavu nakon tragedije dala i Draženka Subašić, direktorka "Dom porodice", kazavši da su svi u šoku te da im je sada u fokusu da pruže psihičku pomoć za 85 štićenika, koliko ih boravi u ovoj ustanovi.

"Nama je sada u fokusu da, pre svega, amortizujemo, koliko god je to moguće, šok koji su preživeli štićenici, radnici, ali i pružimo podršku i srodnicima stradale devojčice", kazala je Subašić.

Podsetimo, još se utvrđuju sve okolnosti koje su dovele do ove nezapamćene tragedije u Domu za nezbrinutu decu. Maloletna štićenica sedela je na balkonu, kada je, pod još nerazašnjenim okolnostima, pala i podlegla povredama na licu mesta.

foto: Profimedia

Intervenisala Hitna pomoć

Uviđaj je trajao jutros do četiri sata, a po nalogu dežurnog tužioca biće obavljena obdukcija. Zbog ogromnog šoka koji su preživeli, naročito štićenici koji su svedočili ovoj tragediji, Hitna pomoć u nekoliko je navrata intervenisala od jutros.

Druga tragedija u 20 dana

Inače, ovo je druga tragedija u Zenici sa smrtnim ishodom nakon pada s balkona u svega 20 dana. Podsetimo, još se utvrđuju okolnosti smrti rudara Huseina Mehića, koji je pao sa balkona zgrade 4. avgusta i podlegao na mestu.

Mladić je, najverovatnije, stradao kada je pokušao preći sa prozora na balkon svog stana, kada je pao na zelenu površinu ispred zgrade.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Avaz/D. Pašalić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja