DOKUMENTI PROCURELI U JAVNOST: Bolsonaro aktivno radi na uništenju Amazonije?

Novosti online

23. 08. 2019. u 22:28

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro aktivno radi na sabotiranju napora da se očuva Amazonija, otkrili su dokumenti koji su procurili u javnost

ДОКУМЕНТИ ПРОЦУРЕЛИ У ЈАВНОСТ: Болсонаро активно ради на уништењу Амазоније?
Brazilski predsednik Žair Bolsonaro aktivno radi na sabotiranju napora da se očuva Amazonija, otkrili su dokumenti koji su procurili u javnost.

Naime, brazilska vlada na području najveće prašume sveta planira da gradi mostove, auto-puteve i hidroelektrane te 'neutralizovati međunarodni pritisak' za očuvanje Amazonije, prenosi Independent.

Tajne dokumente objavio je portal openDemocracy, taman usred razarajućih požara koji gutaju Amazoniju. Brazilski svemirski istraživački centar 'Inpe' objavio je da je samo ove godine Amazoniju pogodilo 72,843 požara što je porast od čak 84% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Planove odala Paver point prezentacija
— María RamírezCabello (@mramirezcabello) August 23, 2019
Dokumenti sadržavaju i PaverPoint prezentaciju koja je, nagađaju mediji, predstavljena na sastanku brazilskih vlasti i lokalnih vlasti savezne države Pare u kojoj se nalazi Nacionalni park Amazonija.

Tokom sastanka održanog u februaru, navodi openDemocracy, brazilski ministri su koristili prezentaciju kako bi predstavili planove brazilske vlade za celu regiju.

“Razvojni projekti moraju se sprovoditi u Amazonskom području kako bi se ono integrisalo u ostatak nacionalnih teritorija te kako bi se sprečio međunarodni pritisak za sprovođenje tzv. konzervacijskog projekta 'Triple A', stoji na jednom od 'slajdova' prezentacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Mikk

23.08.2019. 22:59

Stoka bi vazduh da naplacuje. I nosorozi su izumrli... Niko ne snosi odgovornost, ni kada cela svetska javnost zna sta se radi. Takvim ljudima-nacijama treba uslovno zabranit koristenje visoke tehnogije u cilju sprecavanja njihove samodestrukcije.

Лека

24.08.2019. 05:50

@Mikk - А што би Бразилци били дужни да чувају шуме? Остали су своје посекли, загађује свака земља колико год може, сви раде у личном интересу. Требало би да се плати Бразилу за очување прашуме... Не могу једни да буду свесни и савесни а други да гледају свој џеп.

Boban23

24.08.2019. 10:35

@Mikk - Da malo pratis a ne da lupas ,znao bi da se velike pare daju Brazilu za Amazoniju..

Патриота

24.08.2019. 07:40

Господо "западњаци" засадите шуме, није то баук! Него сте у својим земљама искрчили их и направили ауто-путеве, писте, компаније... а сад бисте "туђ" ваздух да дишете, е па у својој земљи чувајте прашуме, не у туђој!!!

providno do bola

24.08.2019. 10:39

Koja zapadnjačka podmetačina. Stvar je u tome što brazilski predsednik ne dozvoljava da mu zapadnjaci iskorištavaju šume i ostale prirodne resurse, pa ovi ekspresno lansirali kampanju protiv njega. I požare mu podmetnuli, kao opomenu. Truli zapadnjaci, do zla Boga.