Ostali sportovi

Hiljadu mališana pokazalo da nije teško biti tolerantan

Hiljadu mališana pokazalo da nije teško biti tolerantan
Foto: RIC | Hiljadu mališana pokazalo da nije teško biti tolerantan

Sportske igre mladih održane su po 23. put, završene su u Splitu, a ove godine je učestvovalo oko 1.000 dječaka i djevojčica iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Ova djeca osim što su osvojila desetine medalja, pokazala su da nije teško biti fin, tolerantan, fer – plej.

Mladi učesnici ovih Igara iz cijelog regiona su pokazali da su sport, zdrav život i drugarstvo dragocjene vrijednosti, a njih promoviše i ova manifestacija. Kako organizatori navode medalje su u drugom planu.

Ukupno 38 medalja osvojila su djeca iz Srbije (10 zlatnih, 14 srebrnih i 14 bronzanih), mališani iz Hrvatske ponijeće oko vrata 28 medalja (13 zlatnih, 8 srebrnih i 7 bronzanih), a predstavnici Bosne i Hercegovine 12 (tri zlatne, četiri srebrne i pet bronzanih).

Učesnici ovih Igara iz Srbije, BiH i Hrvatske boravila su u Splitu od 16. avgusta, a u četvrtak, 22. avgusta, krenuli su kućama. Za to vrijeme oni su u Splitu uživali u mini-ljetovanju, kupanju, sunčanju i druženju sa svojim vršnjacima iz sve tri zemlje.

Najuzbudljiviji dani svakako su bili ponedjeljak i utorak, 19. i 20. avgust, kada su održana finalna takmičenja u svih deset disciplina zastupljenih na Igama: tenisu, atletici, rukometu, šahu, uličnoj košarci, odbojci na pijesku, igri Lino između dvije vatre, stonom tenisu, odbojci i malom fudbalu, a održano je i finale, trijagonal mečevi na turniru Coca Cola kup 2019. u malom fudbalu.

Ove igre su uveličale mnogobrojne poznate ličnosti iz svijeta sporta i javnog života u našem regionu. Ove godine su Igre održane 23. put u Republici Hrvatskoj, 9. put u Bosni i Hercegovini i 6. put u Republici Srbiji. Od osnivanja Igara do danas, kroz ovu manifestaciju je prošlo više od 1,7 miliona učesnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije