HAPŠENJE U BEOGRADU: Policajac rasturao kokain?

Z. U.

23. 08. 2019. u 21:28

Sektor unutrašnje kontrole uhapsio Dejana L. (38), pripadnika PU Beograd. Mesecima vodili istragu protiv kolege iz MUP i držali ga na oku

ХАПШЕЊЕ У БЕОГРАДУ: Полицајац растурао кокаин?

Ilustracija

PRIPADNIK Policijske uprave u Beogradu Dejan L. (38) uhapšen je u akciji inspektora Sektora unutrašnje kontrole (SUK) MUP Srbije. On je osumnjičen za rasturanje narkotika, primanje mita i zloupotrebu službenog položaja.

Prema nezvaničnim saznanjima, ovaj policijski službenik je već duže vreme na oku svojih kolega, koji su dobijali razne operativne informacije o tome šta on navodno radi i čime se sve bavi. Čak su i starešine imale problema sa njim, pa je smenjivan i premeštan u razne službe, jer nije bilo čvrstih dokaza o kriminalnim radnjama kojima se bavio.

- Kolege, ali i stranke, pa čak i obični građani žalili su se na njegovo postupanje kao policajca - navodi izvor "Novosti" iz MUP Srbije. - Postojala su i saznanja da rastura narkotike, pa su inspektori SUK počeli da vode istragu. Trajalo je to nekoliko meseci. Kada su prikupljeni valjani dokazi i uz konsultaciju sa nadležnim tužiocem, Dejan L. je uhapšen.

Iskusne službenike SUK, iako su navikli na svakakve zloupotrebe ljudi koje istražuju, iznenadilo je sve ono što su prikupili o svom kolegi. On je, kako se sumnja, gotovo bio razgranao mrežu za rasturanje droge.

- Sumnjamo da je rasturao i preprodavao najskuplju drogu, kokain - navodi naš sagovornik. - Imao je čak i posrednika, odnosno saučesnika, koji je na ulici distribuirao narkotik. Nije se, međutim, libio, kako se sumnja, ni da kokain prodaje sam. Ipak, bio je oprezan pa je "beli prah" lično prodavao samo ljudima koje je poznavao duži period i u koje je stekao poverenje da ga neće "otkucati".

Između ostalog, prikupljeni su i dokazi, za osnov sumnje da je Dejan L. uzimao novac kako bi građane, koji su napravili saobraćajni prekršaj, pustio bez pisanja prijave. Zbog toga je dobio krivičnu prijavu i za zloupotrebu položaja. Priveden je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, na čiji zahtev mu je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

SAUČESNICI

TUŽILAŠTVO i policija sada istražuju na koji način i od koga je Dejan L. nabavljao kokain i da li je bio deo veće grupe narko-dilera. Prema nezvaničnim saznanjima, klupko kriminalnih radnji za koje je osumnjičen, počelo je da se odmotava kada je progovrio jedan od njegovih kupaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

* КОМЕНТАР *

23.08.2019. 21:45

Ееееех да је само један такав било би лако ...!!!