NOVI RUSKI AMBASADOR OČITAO LEKCIJU SKOTU: Srbija centar rasprave dve najveće svetske sile!

Tanjug

23. 08. 2019. u 17:21

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko reagovao je danas na poruku američkog kolege Kajla Skota povodom 80. godišnjice potpisivanja Ribentrop-Molotov pakta

НОВИ РУСКИ АМБАСАДОР ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ СКОТУ: Србија центар расправе две највеће светске силе!

Foto Tanjug

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko reagovao je danas na poruku američkog kolege Kajla Skota povodom 80. godišnjice potpisivanja Ribentrop-Molotov pakta, rekavši da je tragedija mogla biti izbegnuta da su zapadne zemlje prihvatile predlog Moskve o uspostavljanju kolektivne bezbednosti.

"Umesto što su isistirale na ciničnoj politici "povlađivanja" kako bi preusmerile Hitlerovu agresiju na istok", napisao je ruski ambasador na engleskom jeziku u odgovoru Skotu koji je takođe na Tviteru napisao da je pre tačno 80 godina na današnji dan potpisan "zloglasni Ribentrop-Molotov pakt na osnovu kojeg su dva diktatora tajno podelila Istočnu Evropu na nacističku i sovjetsku sferu uticaja".

Manje od mesec dana kasnije, dodao Skot, nemačke i ruske trupe slavile su osvajanje Poljske u Brestu.

Bocan-Harčenko, međutim, kaže da pokušaji da se Sovjetski Savez predstavi kao izazivač Drugog svetskog rata bacaju senku na sećanja na milione Sovjeta koji su dali svoj život kako bi slomili nacizam i oslobodili sebe i evropske nacije.

"Molim vas, da konsultujete presude iz Nirnberga, koje su i danas integralni deo međunarodnog prava", dodao je Bocan-Harčenko.

Fotografije na kojima se vide premijeri zapadnih zemalja kako se rukuju sa nacističkim liderima lako se mogu pronaći, dodao je ruski ambasador.

"Proveriti "Čemberlen i Hitler u Godesbergu, septembar 1938" ili "Minhenski sporazum, septemar 1938" ", naveo je Bocan-Harčenko na Tviteru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (23)

Marko

23.08.2019. 17:40

Nacizam je i pre Hitlera ziveo u velikoj vecini zapadnih zemalja, kao sto zivi i danas

Rade Bg

23.08.2019. 17:58

To se zove nedostatak skolovanja odnosno pameti! Amerikanci su mnogo glupi i nepismeni ali zato vole dolare!

Миро Марковић

23.08.2019. 18:12

Ваша екселенцијо амбасадоре Харченко, спасибо на изговореним речима истине из историје око Другог светског рата! Надменим Американцима треба рећи кратко и јасно оно што је историја записала. После тога је свака дискусија са њим излишна. Они још увек верују да су једини уређивачи света. Из тога сна неко треба да их пробуди и понуди им јачу дозу кафе да се пробуде и сагледају реалност данашњег света.

Узгајивач 7.62x39

23.08.2019. 18:49

Најсвежији пример несебичне подршке УСА фашиста својим пуленима и нацисчкој политици која је у сржи њиховог система, је несебична политичка, лобистичка, војна... подршка усташама, ханџар балијама и шиптарским балистима 90тих, приликом разбијања СФРЈ. "Случајно"? Сигурно.

Светозар

23.08.2019. 20:12

Хитлер и Стаљин су поделили Пољску, а Рузвелт са Черчилом поклонио Стаљину скоро целу Европу.

5C

23.08.2019. 20:24

Hitler je porjeklom Zidov.Njega je ubacila britanija na celo Njemacke koja je nakon prvog svjetskog postala jos jaca i bila jos veci konkurent britancima u pljacki kolonija i ostatka svjeta,samo tako se more objasniti besmislena odluka da se napadne CCCP.Racunali su da ce tako unistiti Njemacku,ali i komunizam,jednim udarcem dvije muve,ali desilo se nesto nepredvidjeno,pa su zato nakon drugog svj, na udaru krvolocnih kapitalistickih snaga bile komunisticke drzave i radikalizovanje muslimana,

Tajkunska zavera

24.08.2019. 14:54

@5C - Hitlera su finasirali najveći američki i evropski tajkuni, kojima je bio interes pokoravnje Evrope i sveta.

5C

23.08.2019. 20:35

Slike i reportaze nakon rata muslimanskih zemalja jasno pokazuju da je narod krenuo nekim boljim putem,cak je i Afganistan bio komunisticki ,ali sile zla njesu gubile vreme,tako da danas imamo to sta imamo,kapitalisticke svinje ne trebaju slobodne i zadovoljne ljude nego robove,Zapadnoevropski paraziti na tjelu nase planete ce unistiti planetu i nas,a na kraju i sebe Ttreba sto vise imigranata slati u njihove drzave da se zabave o sebi i kanu izrabljivanja planete i naroda koji nemaju drugi dom

Dani Kovac

23.08.2019. 20:58

@Zaki - I ja, ali laze bre previse...Nacije istocne Europe nisu oslobodjene, vec nacisticka okupicija im je zamjenjen sa Sovjetskim.

Nikola I.S.

23.08.2019. 21:18

Činjenica je da su fašisti i komunisti sklopili sporazum i zajedno napali i podelili Poljsku. Zatim je Hitler krenuo na zapad, a Staljin napao Finsku (tzv zimski rat) i dok je Hitler pokorio čitavu Evropu Staljin nije mogao da savlada Finsku. To je zavaralo Hitlera pa je pomislio da je crvena armija preslaba te je prekršio sporazum i napao SSSR. To su činjenice, tako se Staljin bez namere našao na strani SAD i Engleske. Ali mi stariji smo učili komunističku lažnu istoriju u kojoj ovo nije pisalo

Dva krila fašizma

24.08.2019. 14:52

@Nikola I.S. - Sve tačno, ali preciznije : Hitler nije bio fašista, jer je on prvo bio nacional-socijalista a kasnije nacista, koji su desno krilo fašista. Levo krilo su komunisti.

Ismail

23.08.2019. 21:59

Najveći pojedinačni finansijer Hitlerove predizborne kampanje, sa 45% od svih donacija Hitleru, je koncern "Farben" koji je tada bio u vlasništvu američkog koncerna "Standard Oil". Vlasnici "Standard Oil"-a su vrlo bogati amerikanci porodica Rokfeler, koji su inače jevreji. Priče da su rusi finansirali dolazak Hitlera na vlast su čiste gluposti. One koji su izazvali II-i Svetski rat treba tražiti u Americi a ne u Rusiji.

Србин

28.08.2019. 22:49

@Ismail - Само што Рокфелери су Протестанти а не Јевреји. Уз то друг им је био Хенри Форд који је такође финансирао Хитлера јер је био фанатични антисемита, те је његова књига инспирисала Хитлера да пише "Мајн кампф", па га је посредством немачке амбасаде у САД га одликовао.

Conte

24.08.2019. 11:00

tragikomicno je kada neko Poljsku pokusava predstaviti kao zrtvu podele a ta ista poljska godinu dana pre toga anektirala deo Cehoslovacke zajedno sa nacistima.

ВОЈИН

24.08.2019. 11:01

Ево мало чињеница од америчких аутора М. Сејерса и А. Кана: У октобру 1939 СССР је започео преговоре са Финском о пакту узајамне помоћи. Фински претставник, Ј. Пасикиви се сагласио да би то било за обострано добро али је у Финској превладала пронацистичка клика и крајем Новембра уз подршку Британије и Француске, Финска је ступила у рат са СССР. Пре тога је је Чемберлен уверавао Совјете да нема довољно авиона и тенкова слично и франц. влада али су у погледу наоружања обилато помагали Финску