8 trendova koji će i vaše vjenčanje učiniti nezaboravnim

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 23.08.2019.

0

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Organizacija vjenčanja zahtjeva mnogo promišljanja o tome kako želite da vaš poseban dan izgleda te još više odluka koje će do tog i dovesti

Ako ste u procesu planiranja vjenčanja, želite odmak od tradicije, ali vam nedostaje ideja inspirirajte se najnovijim trendovima vezanim uz vjenčanja. Ukradite pokoju ideju, prilagodite je sebi i uživajte u savršeno isplaniranom danu.

1. Prostor za vjenčanje iz snova

Više nije dovoljno samo iznajmiti prostor i prepustiti vlasnicima da ga urede. Traži se posebno, ekstravagantno, nešto o čemu će se pričati bilo da se uređuje vanjski prostor, šator ili sala za vjenčanje treba otići korak dalje i preobraziti kompletan prostor. Zapamtite, cilj je da gosti ostanu bez daha.

2. Boje, teme i završni dojam

U posljednje vrijeme sve je češći odabir tamnijih, neuobičajenih boja za vjenčanje. Iako se tradicionalno ne povezuju  romantikom i svečanim događajima one događaju mogu donijeti određenu eleganciju. Druga krajnost je odabir stroge klasike za vjenčani prijem, inspiriran salama za vjenčanje, elegantnim porculanom, zlatnim detaljima na bijelim površinama i aristokracijom. Sve češća su i vjenčanja s jasno izraženom temom kao što su knjige, vlakovi, serije i slično.

3. Već i pozivnica mora impresionirati

Pozivnice tiskane na finom papiru s ukrasnom mašnom i krasopisom su prošlost. Pozivnica mora biti jedinstvena i zabavna, sadržavati sve potrebne informacije dok jasno komunicira da je pred uzvanicima party godine.

4. Torta dostojna muzeja

Svadbena torta bila je i ostat će vrhunac večeri na svakom vjenčanju no i ona dobiva svoj makeover. Događa se odmak od klasičnih oblika i tradicionalnih ukrasa, a torte postaju prava remek djela zahvaljujući idejama mladenaca i vještim rukama slastičara.

5. Fokus na rasvjetu

Do nedavno sporedan element na vjenčanjima progurao se na vrh popisa. Tome je doprinijelo shvaćanje što sve odgovarajuće svjetlo može učiniti za dojam i atmosferu.Stoga će mladenci sve češće dobro promisliti o mogućnostima i željama za rasvjetu na svom vjenčanju. Naglasite dobre stvari, a one loše ostavite u mraku.

6. Prirodan make-up

Prirodna ljepota napokon dolazi do izražaja. Napušta se trend “jačeg” make up-a koji je do sada prevladavao zahvaljujući mišljenju da na poseban dan treba imati i posebnu šminku. Puno je logičnije da mladenka na dan svojeg vjenčanja izgleda kao ona sama. Vizažisti savjetuju korištenje neutralnih tonova, boju šampanjca, tek lagano svjetlucanje te bronzere i highlightere koji će se najbolje slagati s prirodnim koloritom lica uz ružičasti ili nude ruž za usne.

7. Praktične vjenčanice

Još jedan odmak od tradicionalnih postavki na dan vjenčanja je i odabir jednostavnih i laganih vjenčanica koje omogućuju mladenkama da uživaju u vjenčanju umjesto da se fokusiraju na manevriranje s vjenčanicom. Otežano kretanje, teške suknje, prezategnuti korzeti i nužno presvlačenje u ponoć ustupaju mjesto udobnosti. No, to nikako ne znači da će estetika biti narušena jer i udobne vjenčanice danas izgledaju spektakularno.

8. Uključivanje tehnologije

Tu se prvenstven misli na dronove za koje se odlučuje sve veći broj mladenaca. Dronovi omogućavaju snimanje cijelog događaja iz ptičje perspektive i bilježe neke zaista fantastične trenutke. Snimljeni materijal moguće je obraditi i ukomponirati u kratki film koji će uvijek biti lijep podsjetnik na taj poseban dan.


VIŠE O TEMAMAvjenčanjaorganizacija vjenčanjavjenčanice




Povezano