23. avgust  2019. 11.52  | Izvor: RTV

Nagrade za srpske filmove u Sarajevu

SARAJEVO -

U Sarajevu je završeno 25. izdanje Sarajevo Film Festivala, a na listi laureata je i nekoliko srpskih autora, filmova i projekata. Nagradu "Srce Sarajeva" za najbolji kratki film osvojio je srpski film "Poslednja slika o ocu" Stefana Đorđevića, dok je "Srcem Sarajeva" za najbolji studentski film nagrađen takođe kratki igrani film "Šerbet" Nikole Stojanovića.

Najboljom glumicom Glavnog takmičarskog programa – dugometražni film proglašena je Irini Jambonas za glumačku kreaciju u bugarsko-srpskom filmu Rounds u režiji Stefana Komandareva. Nastanak ovog filma podržao je Filmski centar Srbije (FCS).

Na koprodukcionom marketu CineLink Drama nagradu za najbolji projekat osvojila je srpska serija "Sablja" (Sabre ) autora Gorana Stankovića i Vladimira Tagića, autora hvaljene i zapažene serije "Jutro će promeniti sve", čija je producentkinja Snežana van Houwelingen . Posebno priznanje na ovom koprodukcionom marketu u kategoriji filmova izborila je crnogorsko-srpska koprodukcija "Živi i zdravi" Ivana Marinovića, reditelja poznatog po filmu "Igla ispod praga". Film "Živi i zdravi" nastao je kao koprodukcija Crne Gore i Srbije, i kuća Adriatic Western (Crna Gora) i SENSE Production (Srbija), a producenti filma su Marija Stojanović i Ivan Marinović.

Tagovi
Srodne vesti