NAJAVA DANA (petak, 23. avgust): Terzićeve šampionke kreću u odbranu evropskog zlata, Orlovi sa Azurima drugarski… Za fudbal bez brige

Vreme čitanja: 4min | pet. 23.08.19. | 08:19

Pogledajte šta nam sve na igrački meni servira sportski petak

SRBIJA Ž. – FINSKA Ž, 16.00
(Odbojka, Evropsko prvenstvo)

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je prvo mesto na Glorija kupu u Beleku, u okviru priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo i tako najavila ono čemu se odbojkaška javnost nada. Naime, naše devojke aktuelne su prvakinje kontinenta, pa Zoran Terzić s pravom puca na odbranu titule. Imajući u vidu sastav naše reprezentacije u Ankari ne bi trebalo očekivati težak meč protiv Finkinja koje su od poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima dobile svega dve.

Izabrane vesti

SRBIJA - ITALIJA, 13.30
(Košarka, prijateljska utakmica)

Pobeda od 32 poena razlike u Atini prošle sedmice podgrejala je do vrhunca ljubitelje košarke u Srbiji, ali svima mora da bude jasno da ta recka u OAKA Areni nikako ne predstavlja realan odnos snaga dva tima. Italija u današnjem meču biti jača za dvojicu jako bitnih igrača – Danila Galinarija i Điđija Datomea. Srbija izvesno neće računati na Vladimira Lučića u ovom meču, pošto još ulazi u trenažni proces nakon rupture glave butnog mišića. Nebitno, jer momci Saleta Đorđevića svakako mogu ne da iznenade, već da specifičnim kvalitetom dokažu zbog čega su jedni od glavnih favorita za osvajanje Mundobasketa 

ASTON VILA – EVERTON, 21.00
(Fudbal, Engleska 1)

Povratnik iz Čempionšipa nije dobro startovao u Premijer ligi. Poraženi su od Totenhema na gostovanju i od Bornmuta kod kuće. Everton je posle remija bez golova sa Kristal Palasom savladao Votford minimalnim rezultatom, a u prošlosti je sa dosta uspeha prolazio na Vila Parku gde je dobio tri od poslednja četiri gostovanja. Takođe, Everton je slavio na tri od četiri prethodna susreta koji su neretko bili efikasni. 

KELN – DORTMUND, 20.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Jarčevi su prvi duel nakon povratka u Bundesligu izgubili na gostovanju Volfsburgu (2:1). Dortmund je demolirao Augzburg sa 5:1 i najavio visoke ambicije i u ovoj sezoni. Na ovo gostovanje dolazi posle pet vezanih pobeda, a iako je Keln bio neprikosnoven na svom terenu u Cvajti ipak je imao neuporedivo slabije protivnike. Njihov prethodni okršaj Milioneri su dobili sa 3:2, a dosta golova verovatno ćemo gledati i ovog puta.

GRANADA – SEVILJA, 20.00
(Fudbal, Španija 1)

Granada se u najjače takmičenje Španije vratila u velikom stilu. Čak osam golova viđeno je na meču između nje i Viljareala (4:4). Na tom gostovanju Granada je uputila čak 14 udaraca ka golu protivnika. Sevilja je takođe gostovala u otvarajućem kolu i to Espanjolu kojeg je savladala sa 2:0. Od sedam mečeva koliko je Sevilja odigrala na ovom stadionu tri su završena u njenu korist. Ove dve ekipe odmerile su snage pre dve nedelje u prijateljskom duelu koji je Granada dobila sa 2:1.

LEVANTE – VILJAREAL, 22.00
(Fudbal, Španija 1)

I pored činjenice da je imao skoro duplo više upućenih šuteva ka golu Alavesa prvi meč u novoj sezoni Levante je izgubio minimalnim rezultatom. Viljareal je igrao nerešeno sa Granadom u triler meču (4:4). Levante je od 19 odigranih mečeva pred svojom publikom prošle sezone dobio samo šest, a dva od prethodna tri pripala su Viljarealu (1:2 i 2:0).

GENK – ANDERLEHT, 20.30
(Fudbal, Belgija 1)

Aktuelni šampion je posle dva vezana poraza od Mehelena i Varegema u prošlom kolu pregazio Vasland Beveren sa 4:0. Anderleht je startovao još gore i od četiri odigrane utakmice dve je izgubio i dve odigrao nerešeno. Genk je dobio poslednja tri duela sa Anderlehtom na ovom stadionu, kao i četiri od poslednjih pet. Ipak, njihovo prethodno odmeravanje u Briselu završeno je bez pobednika 1:1.

SETUBAL – MOREIRENSE, 20.00
(Fudbal, Portugalija 1)

Setubal je u prva dva kola primio četiri gola, a nije postigao ni jedan. Problem, jer Morinense je postigao koliko su oni primili, istina izgubio je od Brage sa 3:1, ali je zato sa 3+ ishodom savladao Žil Visente u drugom kolu. Setubal bi istina varljivo mogla da uteši činjenica da ih Morinense nije dibio od 2016. godine. Svakako, šanse su velike i da će ih nakon lošeg starta u Primeiri zaplašiti pokušaj osvete gostiju za minimalan poraz u Liga kup takmičenju početkom ovoga meseca.

PIZA – BENEVENTO, 21.00
(Fudbal, Italija 2)

Na otvaranju Serije B, ekipa Pize, inače pristigla iz trećeligaških voda ima posla sa Beneventom koji je prohujale sezone igrao u plej-ofu. Svakako ozbiljan izazov za tim koji je pre jako kratkog vremena Bolonlja isprašila sa 3:0 u Kupu Italije. Ako im je za utehu, ni Benevento nije bolje prošao na istom zadatku, pošto je od Monce poražen sa 3:4. Napetosti bi ovde zbog tih frustracija moglo biti, ali ne treba zaboraviti ni na to da bi Benevento trebalo posmatrati kao iskusniji tim koji zbog pređašnje reputacije svakako na otvaranju Serije B, želi do pobede.

ALBASETE – ĐIRONA, 22.00
(Fudbal, Španija 2)

Albasete je sezonu u Segundi otvorio porazom od Almerije, pri konačnih 0:3. Gostujuća Đirona koja je ove sezone iz Primere pala u niži takmičarski rang, ima 1:1 sa Hihonom, što i nije tako loše, s obzirom da sada ide na crtu timu koji im je tradicionalno donosio bodove punih šest godina počev od 2010. Ipak, to nikako ne znači da će ih Albasete dočekati kao ekipa spremna da se preda. Naprotiv, ovde bi na osnovu šarenih pripremnih mečeva oba tima trebalo očekivati izuzetno neizvesnu borbu.   

BEŠIKTAŠ – GECTEPE, 19.30
(Fudbal, Turska 1)

Bešiktaš je u prvom kolu sa 3:0 pao pred Sivom, dok Gectepe nije mogao da izađe na kraj sa Antalijom. Naznake takvog ishoda, domaći su pokazali u pripremnom periodu, budući da su na pet utakmica dali samo dva kola Panatinaikosu, a da ni jednom u tom razdoblju nisu slavili. Sada će biti pod velikim pritiskom, a Gectepe u šansi da ublaži skor po kom Bešiktaš na njihovim međusobnim sudarima generalno dominira.

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara