Nikola Lončar: Neka MVP Mundobasketa bude neko od naših

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.08.19. | 12:09

"Očekujem borbu za zlatnu medalju"

Dan po dan, sve smo bliži 31. avgustu i početku Svetskog prvenstva koje će se odigrati u Kini. Neko ko svakako zna kako je našim igračima i ko je sa reprezentacijom naše zemlje pravio uspehe je i sadašnji sportski direktor Partizana Nikola Lončar.

Lončar sa reprezentacijom ima srebro iz Atlante sa Olimpijskih igara, imao zlato sa Svetskog prvenstva 1998. godine, zlato sa Evropskog prvenstva 1997. godine i bronzu sa Evropskog prvenstva 1999. godine.

Izabrane vesti

Sada sa optimizmom gleda sada ka novim izazovima Orlova i za MOZZART komentariše grupu kojoj će Orlovi započeti takmičenje.
"Uvek nezgodni Italijani. Mislim da smo kvalitetniji od njih. Filipini i Angola su ekipe koje ne bi trebalo da predstavljaju problem za nas. Najbitnije je pobediti te prve tri utakmice kako bismo kasnije imali verovatno slabije protivnike u drugoj fazi. Ali, opet, mi smo dovoljno kvalitetni da dobijemo sve tri reprezentacije", kaže Lončar.

►► Srbija šampion sveta - kvota 6,00

Ko će biti MVP pitamo se...
"Znamo da uvek MVP dolazi iz pobedničke ekipe, tako da... Neka bude neko od naših".

Favoriti za titulu su?
"Mogu da se bore za medalju Amerikanci, Australijanci, Litvanci, Španci...".

Očekivanja od reprezentacije Srbije?
"Kao i uvek pred svako veliko takmičenje očekujem borbu za zlatnu medalju. Medalju u svakom slučaju. Moja očekivanja su maksimalna što se tiče Svetskog prvenstva", rekao je Lončar.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara