Vesti

0

Šarčević: Centar za matične ćelije se gradi kao Skadar na Bojani

Autor: SA

Izvor: Beta

Šarčević: Centar za matične ćelije se gradi kao Skadar na Bojani

Izvor: Foto: Novi magazin / Zoran Raš

Šarčević je novinarima u Kniću rekao da nije tačno ono što je juče objavila jedna televizija da nije ni započeta gradnja.

"Odete u Kragujevac i vidite da je bar u sivoj fazi, znači urađeno je 35 odsto. Zašto kao Skadar na Bojani? Pa, to je problem srpskog građevinarstva", rekao je Šarčević.

On je rekao da je zatekao taj projekat koji je počet je 2015. godine.

Šarčević je rekao da je građevinska firma "Banković" imala problema, ali i da je Vlada imala problem sa Jedinicom za upravljanje projektima.

"U JUP-u ste imali po celoj Srbiji započete, a nedovršene objekte. Mi smo uspeli 90 odsto toga da završimo, što je veliki uspeh. Ostalo je nekih šest škola i ostao je taj Centar", rekao je Šarčević.

On je rekao i da su bili promenjeni direktori JUP-a.

"Projekat je trebalo da se završi negde do marta 2017. godine, a mi smo tek u martu promenili upravu JUP-a koja je isto bila vrlo neradna i onda smo morali ponovo da radimo aneks i da damo novu šansu", rekao je Šarčević.

Dodao je, da je tada sa 26 odsto podignuto izvođenje radova na 35 odsto.

"Međutim, videli smo da od toga vajde nema, da se izvođač udavio, da nema radnu snagu. Tu je i saradnja sa bankom EIB, čije su procedure jako spore, od kada dobijete neki projekat to je bar godinu dana pre nego što se krene u realizaciju. Otuda je to malo duže trajalo", kazao je Šarčević.

On je dodao da je svestan da je bolje prekinuti radove da bi se obnovio tender i da bi se tokom jeseni pojavili dobri izvođači.

Šarčević je naveo da se videlo i nešto što je bilo loše isprojektovano, a to je na stotine kvadrata nekorisnih terasa.

Najavio je da će se tražiti i preprojektovanje, pored ostalog i zbog toga što je u međuvremenu u Kragujevcu osnovan Institut za informacione tehnologije koji će takođe biti smešten u Centru izvrsnosti.

"Mislim da je realna priča da o tome razgovaramo na proleće", rekao je Šarčević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR