Dostupni linkovi

Ministarstvo odbrane optužilo DF da ugrožava suživot u CG


Nebojša Medojević (na fotografiji) je napisao na svom fejsbuk profilu da “treba podići zid između Crne Gore, Kosova i Albanije"
Nebojša Medojević (na fotografiji) je napisao na svom fejsbuk profilu da “treba podići zid između Crne Gore, Kosova i Albanije"

Ministarstvo odbrane Crne Gore je optužilo opozicioni Demokratski front (DF) za narušavanje bezbjednosti zemlje, narušavanje međunacionalnog i multietničkog sklada i dobrosusjedskih odnosa sa državama u okruženju.

Ministarstvo odbrane je reagovalo na višednevnu kampanju tokom koje lideri Demokratskog fronta tvrde da je “granica Crne Gore sa Albanijom i Kosovom najporoznija granica u Evropi i predstavlja otvoreni put za šverc droge, cigareta, oružja, ljudi”. Jedan od lidera Demokratskog fronta, Nebojša Medojević, je prethodno napisao na svom fejsbuk profilu da “treba podići zid između Crne Gore, Kosova i Albanije”, nazivajući Kosovo "takozvanim" i "lažnom državom".

Ministarstvo odbrane je ocijenilo da Demokratski front i njegovi lideri u kontinuitetu vode negativnu kampanju protiv Vojske Crne Gore i njenih pripadnika, preko svojih stranačkih saopštenja, preko njima bliskih medija iz okruženja, sa ciljem kompromitacije države i njenih institucija.

“Reagujemo jer atakuju (DF) na najveće vrijednosti koje baštini Crna Gora, kao što je suživot različitih vjera i nacija i dobrosusjedski odnosi. Poručujemo im da je naša vojska garant mira i stabilnosti zemlje i svakog njenog građanina, sposobna da doprinosi globalnom miru i stabilnosti djelujući u okviru NATO, a njen sastav odslikava Crnu Goru u svim njenim tradicionalnim i savremenim vrijednostima. Upravo zato Vojska Crne Gore u kontinitetu ima najveće povjerenje i podršku građana”, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane u kome se dodaje: “Prepoznajemo da je Demokratski front već duže vrijeme u političkoj agoniji, unutarstranačkom neredu koji ih gura u destrukciju sopstvene države koju vrlo često ne priznaju i koju bi rado vidjeli kao 27. izbornu jedinicu neke 'Velike Srbije'“.

XS
SM
MD
LG