TRANSFERI UŽIVO - četvrtak, 22. avgust

Vreme čitanja: 10min | čet. 22.08.19. | 22:00

Iz minuta u minut pratite dešavanja na fudbalskoj pijaci...

NAJVAŽNIJE VESTI DANA

- Milan prodao Dijega Laksalta posle samo godinu dana. Opširnije OVDE.
- Mohamed El Fardu Ben napušta Crvenu zvezdu Opširnije OVDE.

- PSŽ odbio 100.000.000 evra i tri igrača za Nejmara. Opširnije OVDE.
- Kejlor Navas ide iz Reala, zamena je Pepe Reina? Opširnije OVDE.

Izabrane vesti


22.19 ZVANIČNO: Rikardo Kvarežma je putem društvenih mreža potvrdio da će sigurno ostati u Bešiktašu do kraja ugovora, koji ističe narednog leta. Kvarežma je oštro reagovao na vesti pojedinih turskih novinara na priče da odlazi iz kluba, pa je navijačima uputio jasnu poruku:
“To što se priča i piše su lažne vesti. U poslednjoj sam godini ugovora i ostaću kako bih pomogao klubu, saigračima i navijačima da do kraja sezone postanemo šampion. Veliki zagrljaj za sve u Bešiktašu, napisao je Portugalac.

22.10 ZVANIČNO: Pojačanje za Seltik i to usred utakmice protiv AIK-a iz Stokholma. Kelti su potvrdili dolazak golmana Frejzera Forstera iz Sautemptona na pozajmicu do kraja sezone.  

20.50 ZVANIČNO: Majorka je završila još jedno pojačanje. Iz Gengana je stigao desnokrilni ofanzivac Janis Salibur i to za 2.000.000 evra. Ugovor na tri godine.

20.20 - Inter ostaje jako vezan za Artura Vidala. Doduše, Barselona je odbila prvu ponudu za Čileanca i pristaće samo na ponudu od bar 13.000.000 evra.

20.06 - Sastanak rukovodilaca lisabonskog Sportinga i agenta Basa Dosta završeni su neuspešno, tako da transfer holandskog napadača u Ajntraht još ne može da prođe! Navodno, Dostov agent je i dalje nezadovoljan visinom provizije koju bi dobio za transfer, a u Sportingu ne žele ni da čuju o podizanju te sume novca. Ovo bi mogao da bude potencijalno ozbiljan problem...

20.00 ZVANIČNO: Aleks Okslejd Čembrlen potpisao je upravo novi ugovor s Liverpulom! Nova saradnja biće važeća do juna 2023. godine.

19.49 PARTIZAN: Navijači crno-belih s nestrpljenjem iščekuju 21 čas, kada će početi prva od dve utakmice plej-ofa za Ligu Evrope. U Humskoj 1 Partizan će dočekati Molde, a na tribinama neće biti tifoza kluba zbog suspenzije stadiona. Dozvolu da gledaju utakmicu imaju samo deca iz fudbalskih škola širom Srbije. Tekstualni prenos utakmice svakako možete pratiti na portalu MOZZART Sport. Opširnije OVDE.

19.21 - Pregovori između Juventusa i Rome za Danijelea Ruganija trenutno su na pauzi. Razlog je jednostavan – ljudi iz Rome pokušavaju da nađu koncenzus oko toga da li treba kupiti Ruganija i pod kojim uslovima. Opširnije OVDE.

18.55 BOMBA: Kejlor Navas na pragu Pari Sen Žermena! Opširnije OVDE.

18.20 - Problemi u pregovorima između Fenerbahčea i Markosa Roha. Argentinac od Fenera traži platu od 4.000.000 evra neto, što je naišlo na negativnu reakciju iz Istanbula. Videćemo šta će se dešavati dalje...

18.14 - Preokret?! Atalanta bi mogla da izvisi za Dijega Laksalta zbog Olimpika iz Marselja! Navodno, bivši šampion Evrope je u poslednji čas ponudio bolje uslove od učesnika Lige šampiona iz Bergama i sada je nastao veliki problem. Opširnije OVDE.

18.10 ZVANIČNO: Verona je dovela važno pojačanje iz Klub Briža – Sofijana Amrabata. Pozajmica do kraja sezone, uz opciju kupovine za tim iz grada Romea i Julije...

18.06 - Čudna priča kruži Italijom. Naime, Žorž Mendeš će uskoro doputovati u Madrid kako bi od Florentina Pereza tražio popust za Napoli da bi se završio transfer Hamesa Rodrigeza. Navodno, sa 42.000.000 na 35.000.000 evra. Ova informacija se kosi s navodima španskih novina da je Zinedin Zidan okrenuo ploču i da želi da zadrži Hamesa...

18.00 - I televizijska stanica BeIn Sports, inače jako bliska s Pari sen Žermenom pošto im je ista vlasnička struktura, tvrdi da je Edinson Kavani dogovorio sve detalje oko prelaska u Inter Majami narednog leta, kad mu i zvanično istekne ugovor s Svecima. Čini se da je ta priča zaista gotova. 

17.20 ZVANIČNO: Aleksandar Stanisavljević novi fudbaler Voždovca! Bivši igrač Voše stigao je na Krov gde će biti veliko pojačanje za sezonu koja je već u toku. Opširnije OVDE.

17.10 ZVANIČNO: Čukarički predstavio najveće pojačanje – Ibrahimu Ndiajea! Senegalac je stigao kao zamena za Samuela Ovusua. Opširnije OVDE.

16.56 ZVANIČNO: Realov talentovani Japanac Takefusa Kubo (18) postao je novi igrač Majorke, gde je stigao na jednogodišnju pozajmicu. Mladi ofanzivni vezista će imati mogućnost da se dokaže Zinedinu Zidanu u ligaškom susretu dva kluba pošto je Real odlučio da svim igračima na pozajmicama zvanično ukloni klauzule po kojima nisu smeli da igraju protiv matičnog kluba. Pametna odluka.  

16.50 - Posle angažovanja Franka Riberija Fjorentina je krenula po Domenika Berardija i za taj posao spremna je da izdvoji 32.000.000 evra! Opširnije OVDE.

16.43 - Sve su glasnije spekulacije da bi Pepe Reina mogao da se preseli u Madrid i postane novi rezervni golman Reala. Sve to je posledice jučerašnje priče da Kejlor Navas želi da ide.

16.38 - Transfer Gregoara Defrela u Sampdoriju sve je bliži realizaciji. Baš kako smo juče i pisali. Na stolu je ponuda o pozajmici, uz obavezan otkup na 15.000.000 evra narednog leta. Nedostaje samo da se zvanično potvrdi dogovor između dve strane.

16.12 - Napadač lisabonskog Sportinga Želson Dala biće pozajmljen Antaliji do kraja sezone, uz opciju otkupa na 3.000.000 evra.

Toliko za danas od Milana Zdravkovića, sa vama do kraja dana Nikola Stojković.

15.55 - Napadač Štutgarta Anastasios Donis nije na spisku fudbalera za gostovanje u Aueu. Razlog - hoće ga Đenova. 

15.43 - Na adresu Olimpika iz Marselja je stigla ponuda Fenerbahčea za brazilskog vezistu Luiz Gustava. Iskusni vezista je raspoložen za promenu sredine.

15.30 - Sporting iz Lisabona je izrazio želju da pozajmi na godinu dana Brazilca Paulinja krilnog fudbalera Bajera iz Leverkuzena.

15.14ZVANIČNO: Kostas Mitroglu je novi fudbaler PSV iz Ajndhovena. Stigao je na pozajmicu iz Marselja.

15.05ZVANIČNO: Napadač Džunior Moraeš prešao je u škotski Sent Miren i potpisao ugovor na dve godine. 

14.58 ZVANIČNO: Samo tri meseca nakon što je potpisao ugovor sa CSKA iz Sofije, Italijan Dijego Fabrini ga je raskinuo i prešao kao slobodan igrač u Dinamo iz Bukurešta. Majstor...

14.52 - ODBIJENO: Bugarski reprezentativac Kiril Despodov odbio je prelazak na pozajmicu u Krotone. Čelnici Kaljarija nisu zadovoljni...

14.44 - Fjorentina i Torino su ponovo otvorili pregovore za mladog reprezentativca Italije Kevina Bonifacija koji će dobiti dozvolu da promeni klub nakon dvomeča sa Vulverhemptonom u okviru Lige Evrope. 

14.35 - Predstavnici Reala stigli su u Pariz na pregovore oko transfera Nejmara, piše Marka. Isti list kaže da mu je iz Madrida potvrđeno da nije bilo ponude od 100.000.000 plus tri igrača za Brazilca kako je Ekip jutros javio i da tek treba da izaslanici Florentina Pereza tek treba da pregavaraju sa Svecima.

14.20 - Fajenord je na korak od dovođenja zanimljivog pojačanja, i to štopera San Lorenca Markosa Sensija (22). Argentinskom klubu sleduje obeštećenje od 7.000.000 evra.

14.13 - Bajern i Lil nastavljaju pregovore oko transfera Renata Sančesa. Nemački šampion je najpre tražio 30.000.000 evra, ali je trenutna realnost pozajmica s pravom otkupa. Lil želi najpre da proda Tijaga Maju, dok Portugalac jedva čeka da napusti Minhen.

14.05 - Čekali su Zvezdini navijači prošlog leta napadača Šahtjora Gustava Blanka Leščuka, ali se transfer nije dogodio. Argentinac bi ovog leta mogao da nastavi karijeru u Španiji, a Rajo Valjekano i Malaga su ozbiljno zainteresovani.

14.00ZVANIČNO: Žorž Kevin Nkudu je prešao iz Totenhema u Bešiktaš za 5.000.000 evra.

13.55ZVANIČNO: Engleski vezista Li Ketermol (31) napustio je Sanderlend i prešao u holandski Venlo sa kojm je potpisao jednogodišnji ugovor. 

13.50ZVANIČNO: Španski defanzivac Karles Planjas (28) raskinuo je ugovor sa Đironom i prešao u kiparski AEK uz Larnake.

13.45ZVANIČNO: Defanzivac Timote Kolodzeičak (27) prešao je na pozajmicu u Sent Etjen. Stigao je iz meksičkog Tigresa, a francuski tim ima opciju da ga otkupi sledećeg leta.

13.15 - Ulazimo polako u finiš prelaznog roka. Možda nije onako ritmično kao dok je radila pijaca u Engleskoj, ali ostalo je dosta toga da se završi. Paulo Dibala trebalo bi da bude jedna od zvezda u drugoj polovini avgusta. Tako u MOZZART kladionici imate priliku da se kladite gde će završiti Argentinac. Tu su četiri opcije koje se najčešće pominju. Leonardo bi ga rado video u Parizu. Marota je rešen da ga uzme u zamenu za Ikardija. Pominje se i Atletiko... A možda naposletku ipak ostane u Torinu. Kakav je tvoj osećaj? KLADI SE 

13.02 - Žorž Kevin Nkudu se oprostio od navijača Totenhema na društvenim mrežama. Dakle, transfer u Bešiktaš je pitanje sata.

12.57ZVANIČNO: Egipatski bek Ahmed El Mohamadi produžio je ugovor sa Aston Vilom do 2021. godine.

12.50 - ODBIJENO: Vezni fudbaler Nice Adrijen Tameze odbio je prelazak u Spartak Moskvu. Veliki udarac za Ruse posebno ako se zna da su se lako dogvorili sa Francuzima oko obeštećenja od 12.000.000 evra.

12.44ZVANIČNO: Golman Hetafea Ruben Janez (25) preselio se na pozajmicu u Uesku

12.38ZVANIČNO: Krilni napadač Votforda Ken Sema (25) preselio se na pozajmicu u Udineze.

12.31 - Španski vezista Honi Rodrigez neće debitovati za Lacio u nedeljnom duelu sa Sampdorijom jer mu doskorašnji klub Malaga nije dala ispisnicu. Razlog je što Španci ne žele da prihvate 2.000.000 evra jer traže 12.000.000.

12.20 - GOTOVO: Milan je prodao Dijega Laksalta posle samo godinu dana. Opširnije OVDE

12.15ZVANIČNO: Levi bek Šalkea Hamza Mendil preselio se na jednogodišnju pozajmicu u Dižon.

11.58 - Dok Japanac Kubo u ovim trenucima privodi kraju lekarske preglede u Majorki, povratnik u Primeru završava još jedan veliki letnji transfer. Radi se o krilnom napadaču Janisu Saliburu (28) koji je okončao pozajmicu u Genganu i vratio se u Sent Etjen.

11.48ZVANIČNO: Desni bek Matijas Cimerman produžio je ugovor sa Fortunom do 2023. godine.

11.43 - Juče se pojavila informacija da je Ren zainteresovan za Andriju Živkovića koji je na izlaznim vratima Benfike. Sada grčki mediji spekulišu o interesovanju Olimpijakosa za Živkovića, ali portugalski dodaju da još to nije ništa konkretno.

11.38 - Transfer Basa Dosta u Ajntraht je stavljen na led. Holanđanin je jutros trenirao sa Sportingom...

11.25 - Frejzer Forster je stigao u Glazgov na lekarske preglede. Opširnije OVDE

11.15 - Mladi poljski reprezentativac Patrik Dziček stigao je u Rim na lekarske preglede i potpisivanje ugovora sa Lacijom. Doskorašnji fudbaler poljskog šampiona Pjast Glivica će odmah biti prosleđen na pozajmicu u Salernitanu. 

11.00 - Milan i Atletiko Madrid pokušavaju da se dogovore oko selidbe Anhela Koreje na San Siro, ali su trenutno udaljeni od dogovora za 15.000.000 evra.

10.55ZVANIČNO: Mađarski krilni napadač Andreas Šafer prešao je iz Đenove na pozajmicu u Leće.

10.50 - U potrazi za iskusnom "devetkom" rukovodstvo Lećea je stiglo do dvojice Južnoamerikanaca. Želje tima sa stadiona Via del mare su Kolumbijac Džekson Martinez ili Peruanac Gvido Kariljo

10.43 - ZVANIČNO: Krilni napadač Aleks Galjar prešao je iz Ueske u Đironu za 2.000.000 evra.  

10.35 - Kristal Palas je blizu dogovora o produženju ugovora sa dvojicom standardnih prvotimaca - napadačem Kristijanom Bentekeom i štoperom Džejmsom Tmikinsom 

10.28 - ZVANIČNO: Portugalski napadač Rui Fonte prešao je iz Fulama u Bragu i potpisao ugovor na tri sezone.

10.15 - Vezista Totenhema Viktor Vanijama trebalo bi do kraja avgusta da pređe u Briž. Pregovori su u odmakloj fazi, a Pevci se nadaju da će dobiti 12.000.000 evra koliko su platili za njegov dolazak. 

10.06 - Iz Italije stiže vest da je Napoli dao ultimatum Mauru Ikardiju da se hitno izjasni o ponudi sa San Paola. Poznato je da Argentinac čeka poziv Juventusa i da je spreman da ga čeka do poslednjeg dan prelaznog roka.

09.50 - PSŽ ne samo da je odbio ponudu za Nejmara, nego i gleda koga da dovede. Zna se da mu je interesantan Dibala, ali i Miralem Pjanić kome je poslata ponuda, pišu italijanski mediji. Sveci su dugo zainteresovani za Pjanića, a prema informacijama medija sa Apenina sada su šanse da će ga Juventus prodati veće nego ikada jer Sari na raspolaganju ima i Arona Remzija, Adrijana Rabioa, Rodriga Bentankura...

09.47Takefusa Kubo se neće naigrati u Real Madridu i najverovatnije će na pozajmicu, na kaljenje. Može da bira piše Marka - ili Valjadolid ili Majorka. Radi se o talentovanom igraču koji ima 18 godina i ističe madridski tim da je pozajmica najbolja opcija za njega.

09.45: Još jedan veliki potencijalni transfer koji će se čekati je onaj u kom bi Aleksis Sančez mogao u Inter. Nerazuri su se nadali da bi do dogovora moglo da dođe do sredine ove sedmice. Naravno ogromna plata od 390.000 funti nedeljno je problem za Inter koji je spreman da plati tek malo manje od polovine te sume za platu Sančeza. Junajted nije za ovaj posao, a Čileanac bi voleo da napusti Old Traford. 

09.40: BLIZU - Kako pišu portugalski mediji, Žota bi trebalo da produži ugovor sa Benfikom veoma brzo. On će produžiti ugovor sa Orlovima do 2024. godine, a otkupna klauzula će biti čak 88.000.000 evra. 

09.30: ODBIJENO - Najvažnija vest ovog jutra u svetu međunarodnog fudbala. Kako piše L´ekip, Real Madrid je probao da dovede Nejmara konkretnom ponudom. Ali, francuski klub je odbio ponudu od 100.000.000 evra, ali sa još trojicom igrača koji bi otišli na Park Prinčeva. U pitanju su Geret Bejl, Kejlor Navas i Hames Rodrigez. Ta trojka bi išla u paketu sa 100.000.000 evra u zamenu za Nejmara. Ali, PSŽ-u je i to malo. Barselona je naravno još u igri. Biće tu još mnogo dešavanja i preokreta do kraja prelaznog roka. Opširnije OVDE.

09.20: CRVENA ZVEZDA - prva vest ovog jutra i odmah ekskluziva našeg kolege Darjana Nedeljkovića. Misija El Fardu Bena u Crvenoj zvezdi uskoro će biti zvanično završena. Reprezentativac Komorskih Ostrva će posle revanša sa Jang Bojsom i zvanično nastaviti karijeru u Aziji, pošto je srpski šampion postigao dogovor sa klubom iz Saudijske Arabije čije ime se drži u tajnosti. Opširnije OVDE.

Dobro jutro i dobro došli na još jedno druženje posvećeno dešavanjima na fudbalskoj pijaci. Prelazni rok se završava za nekih desetak dana, ili nešto više, u zavisnosti od zemlje do zemlje. Sa vama je ovog jutra Strahinja Klisarić, ali će nam se vrlo brzo pridružiti Milan Zdravković sa kojim ćete se družiti u prvoj smeni. Pre nego krenemo, OVDE se podsetite šta su to klubovi juče radili. I ne zaboravite da sve vesti vezane za ovu temu možete pronaći klikom na tag LETNJI PRELAZNI ROK 2019, kao i u svakodnevnom blogu TRANSFERI UŽIVO.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara