Zvezda prodaje Bena posle revanša sa Švajcarcima i dobija 2.200.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.08.19. | 07:50

Reprezentativac Komorskih Ostrva nastavlja karijeru u Saudijskoj Arabiji

Misija El Fardu Bena u Crvenoj zvezdi uskoro će biti zvanično završena! Reprezentativac Komorskih Ostrva će posle revanša sa Jang Bojsom i zvanično nastaviti karijeru u Aziji, pošto je srpski šampion postigao dogovor sa klubom iz Saudijske Arabije čije ime se drži u tajnosti.

Poznato je i da će crveno-beli na prodaji iskusnog ofanzivca zaraditi 2,2 miliona evra i na taj način, uslovno rečeno, povratiti novac koji su potrošili u angažovanje Matea Garsije. Junak prošlogodišnjih kvalifikacija za Ligu šampiona bio je deo Zvezdine ekspedicije u Bernu, ali zbog povrede primicača nije bio u protokolu. Sve sluti da Ben više neće odigrati ni minut u crveno-belom dresu, pošto je transfer u Arabiju ugovoren, te da će se bivši član Olimpijakosa već naredne srede spakovat i napustiti Beograd.

Izabrane vesti

Kada transfer bude i zvanično obelodanjen moći će da se konstatuje da je momak sa Komora jedan od najboljih stranaca u novijoj istoriji Crvene zvezde. Odigrao je 65 mečeva u crveno-belom dresu, postigao je 35 golova i upisao 18 asistencija. Pamtiće se kao jedan od najvećih junaka čarobne noći u Salcburgu.

Jedan od Milojevićevih vojnika pao je u formi u poslednjih šest meseci. Još tokom priprema u Austriji pričalo se da pravo vreme za njegovu prodaju. Uporna je bila turska Konja, Turci su bili spremni da izdvoje između 1,5 i dva miliona evra. Čekali su pozitivan odgovor sa Marakane, ali ga nisu dočekali. Saudijci su prvo dali usmena obećanja, a potom su poslali i zvaničnu ponudu od 2,2 miliona evra. Dolazak Matea Garsije samo je učvrstio odgovorne iz Ljutice Bogdana da prihvate novac koji su imali na stolu. Takođe, i Ben je dobio priliku da se finansijski obezbedi, jer će na bliskom istoku zarađivati mnogo više nego na Marakani. Pre toga i u Olimpijakosu.

El Fardu Ben je došao u Zvezdu u januaru 2018. godine. Pored učešća u Ligi šampiona, doprineo je osvajanju dve šampionske titule. Svima u Zvezdi ostaće u lepom sećanju.

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara