Realova nova meta je Mark Roka! Četvrtak ključan dan za pregovore

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.08.19. | 18:49

Espanjol traži da Kraljevski klub isplati otkupnu klauzulu

Može da bude zadovoljan Zinedin Zidan kako je Real počeo sezonu konačnog povratka na tron Španije, ali aktivnost u prelaznom roku nije na zadovoljavajućem nivou.

Kraljevski klub još nije rešio misteriju pojačanja u veznom redu. Pol Pogba je očigledno nedostižan, Kristijan Eriksen sve manje aktuelan, dok je potpuno isparila priča o transferu Donija van de Beka, iako su sve najave dolazile da je taj posao završen. Zbog toga Real ubrzano radi na tome da do zatvaranja pijace 2. septembra obezbedi čoveka koji može da pokrije mesta na dve pozicije - centralnog i defanzivnog veziste, a izbor je pao na Espanjolovog Ćabija Alonsa - Marka Roku

Izabrane vesti

Momak koga je Bajern silno želeo, na trenutak izgledalo čak i dogovorio, ipak bi mogao da ostvari najveći transfer u dosadašnjoj karijeri i potpiše za jednog evropskog giganta i bivšeg šampiona Evrope. Ovaj je, ipak, najveći od svih. Kako radio Kadena Kope, inače vrlo dobro upućen sa dešavanjima u Kraljevskom klubu, tvrdi da su pregovori s Espanjolom uveliko u toku i da će četvrtak biti ključni dan u pregovorima dva kluba. 

Espanjol ne bi imao ništa protiv da proda Roku, ali sve ima svoju cenu, pa tako i njegov ugovor. Katalonski klub insistiraće na tome da bude isplaćena otkupna klauzula od 40.000.000 evra, baš kao što je to bio slučaj i kada je sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić razgovarao na istu temu prošlog meseca. 

Real kao jedinog klasičnog defanzivnog vezistu ima jedino Kazemira, dok su mada po potrebi uskaču i Toni Kros i Luka Modrić, ali vrlo retko. Zbog toga je Zidanu potreban još jedan vezista sa izraženim odbrambenim kvalitetima, ali i kontrolom lopte.

Roka bi mogao da bude pravi čovek za posao, iako trenutno nije tako atraktivno ime. Ako bi Roka došao, onda bi Pogba ili Van de Bek izvesno otpali, pošto Španac može da bude i nešto ofanzivniji. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara