Vesti

1

POKS: Srbija da sledi primer Kraljevine Švedske u borbi protiv korupcije

Autor: MIM

Izvor: NM

POKS: Srbija da sledi primer Kraljevine Švedske u borbi protiv korupcije

 

Na ovaj način, ova kraljevina će potpuno iskoreniti korupciju, jer će papirni novac biti izbačen iz upotrebe, a svaka transakcija putem kartice političara i državnih službenika će biti podložna proveri o poreklu imovine.

"Postepenim izbacivanjem gotovog novca iz upotrebe i njegovim ukidanjem od 2025. godine, Srbija bi anulirala korupciju koja je veliko zlo našeg društva. Ovaj izazov imaju i druge zemlje, ali u manjem obimu od nas, a kraljevine Švedska, Norveška i Danska su rešile da potpuno iskorene korupciju na ovaj način. Njihov primer treba da sledi i Srbija i da odmah započne sa pripremama koje su već  uvele ove najnaprednije kraljevine u Evropi. U prvi mah ne očekujem podršku političara ni vlasti, ni opozicije za ovaj predlog, jer im to nije u interesu, ali očekujem veliku podršku građana koji žele da se korupcija zaustavi", izjavio je narodni poslanik i predsednik POKS, Žika Gojković.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Raško Knić

To oni preletači, što kradu mandate a u Beogradu sa sve kurje oko dogegali do 0%??? Bruka. Samo služe da bi kompromitovali monarhiju.