BiH

Tužilaštvo BiH radi na predmetu o prijetnjama Dodiku

Tužilaštvo BiH radi na predmetu o prijetnjama Dodiku
Foto: Arhiva | Tužilaštvo BiH radi na predmetu o prijetnjama Dodiku

SARAJEVO - U Tužilaštvu BiH u toku je rad na predmetu o prijetnjama smrću srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku izrečenim u komentarima na portalu BN televizije, potvrdila je Srni viši stručni saradnik za odnose sa javnošću ove pravosudne institucije Adisa Karačić.

"Tužilaštvo BiH je primilo obavještenje od Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH u vezi sa prijetećim sadržajem Dodiku izrečenim u komentarima BN televizije. Predmet je u radu, više informacija ili detalja ne možemo davati", rekla je Karačićeva.

Iz SIPA je 19. avgusta rečeno Srni da su u vezi sa prijetnjama smrću Dodiku preduzeli mjere na utvrđivanju svih činjenica, nakon čega su obavijestili Tužilaštvo BiH.

Iz SIPA podsjećaju da su 30. jula primili informaciju MUP-a Republike Srpske o članku objavljenom na portalu BN televizije i komentaru sa prijetećim sadržajem upućenim Dodiku od NN lica pod pseudonimom "Romanija".

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske odmah je preduzelo mjere nakon što su 23. jula na portalu BN televizije objavljeni komentari u kojima je Dodiku prijećeno smrću, te o tome obavijestilo i SIPA, u čijoj je direktnoj nadležnosti ovaj slučaj.

"Vukane kapu ti skidam. Da ti Bog podari zdravlje i dug život. Malo je tako poštenih ljudi. A Dodika jedino metak može skinuti sa čela Republike Srpske i napaćenog naroda. Molim Boga da se neko nađe i da ga upuca da čitav narod oslobodi okova i lanaca. Nema druge, izgleda", napisao je korisnik u komentaru.

Administratori pomenutog portala brzo su reagovali i uklonili sporni komentar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije