Pecarski hoće da napusti Humsku 1Foto: Starsport

U danu kada su crno-beli počeli testiranja za novu sezonu, treneru Andreji Trinkijeriju saopštena je nimalo prijatna vest.

Naime, prema pisanju portala „Basketball Sphere“ Marko Pecarski podneo je zahtev za raskid ugovora sa Partizanom, nezadovoljan činjenicom da je tokom leta na njegovoj poziciji krilnog centra dovedeno više igrača, pre svih Rašon Tomas, prošlosezonski košarkaš italijanskog Sasarija.

Od momenta kada je 2017. potpisao za klub za koji navija od detinjstva, Marko Pecarski nije dobio adekvatnu šansu da se nametne ni kod jednog trenera, počevši od Miroslava Nikolića, Nenada Čanka, zaključno sa Andrea Trinkijerijem prošle sezone. Momak rođen 12. februara 2000, košarkaški ponikao u Zemunu, još od pionirskih dana slovio je za velikog talenta. Zaista je pitanje kako ga se Mega lako odrekla 2016. dozvolivši mu da pređe u minhenski Bajern.

Još čudnije je bilo to da su Bavarci bez „borbe“ omogućili Pecarskom da godinu dana kasnije dođe u Partizan gde su za njega, navodno, imali velike planove. Sin bivšeg košarkaša Partizana, Miroslava Pecarskog, naviknut na apsolutnu, pre svega, fizičku dominaciju u mlađim kategorijama, kako klupskim, tako i reprezentativnim, veoma se teško mirio sa marginalnom ulogom u prvom timu crno-belih. Navodno, zbog preterane samouverenosti, koja je blago prelazila u prepotenciju, Mega mu je otvorila izlazna vrata, iako su „ljubičasti“ preosetljivi na NBA potencijal. Sličnih principa držao se u Bajernu, verovatno uveren da će u Partizanu dobiti ono što želi. Iako su još pod vođstvom Miroslava Nikolića, u Humskoj najavljivali promenu kursa, dovođenje i forsiranje izuzetno talentovanih igrača iz drugih – manjih sredina, status Pecarskog nije se promenio ni kod Trinkijerija.

Utisak je da je momak rođen u španskom Hihonu u poslednjih godinu dana stagnirao: tokom letošnjeg Evropskog prvenstva do 20 godina, odnosno Mundobasketa do 19, Pecarski je od strane selektora Aleksandra Bućana i Olivera Popovića forsiran do neukusa, tačnije njegova fizička snaga u srcu reketa i igra leđima ka košu. Zbog takve trenerske percepcije i njegovih, sada već igračkih navika, Pecarski je mnogo bliži profilu centra u modernoj košarci (208 cm), negoli krilnog centra, što je trebalo da bude njegova osnovna pozicija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari