Milojević zapušio usta Švajcarcima: Budite bezbrižni, naši navijači su šampioni Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.08.19. | 19:11

Biće teže nego sa Kopenhagenom, poručuje Boaći

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Švajcarske)

Ništa neće biti rešeno u Švajcarskoj. Ovo je samo prvo poluvreme, poruka je Zvezdinog trenera Vladana Milojevića sa konferencije na stadionu u Bernu pred sutrašnji meč plej-ofa za Ligu šampiona protiv Janga Bojsa (21.00).

Izabrane vesti

Zvezdin strateg je u svom maniru bio smiren i staložen u najavi meča. Nije davao obećanja i krupne reči, ali je iz njega isijavala neka vrsta samouverenosti u konačan uspeh i drugi plasman zaredom u Ligu šampiona.

Šta će biti presudno sutra?
Znamo da u plej-ofu za Ligu šampiona nema lakih protivnika i očekujemo tešku utakmicu. Ne znam koliko možemo ovu utakmicu da poredimo sa ostalima. Bitno mi je da odigramo dobro i da damo sve od sebe kao i do sada. Da pratimo filozofiju igre kao i do sada. U mom razmišljanju ništa nije drugačije nego ranije. Igramo protiv dobre ekipe i nema potrebe da pričamo o hvalospevima. Jang Bojs je prvak svoje zemlje, ozbiljan tim, učesnik Lige šampiona. Biće ovo samo prvih 90 minuta, a drugo poluvreme je u Beogradu. Najbitnije da izađemo i odigramo kako znamo. Da damo sve od sebe. To je jedino o čemu smo pričali između sebe. Na ovom nivou nema loših protivnika, imamo veliki respekt prema švajcarskom šampionu. Biće ovo zanimljiv dvomeč".

Švajcarskog novinara je jedino inetersovalo da potencira priču o Zvezdinim navijačima. Postavio je pitanje Milojeviću da li će Zvezdin trener moči da utiče na navijače da se izbegnu incidenti?!
Vašem dragom kolegi ću da odgovorim ovako... Ne znam što se ovo pitanje potencira. Ne znam koliko je švajcarski novinar upoznat da je Zvezda imala jedno od najboljih navijanja prošle sezone u Ligi šampiona i da su naši navijači na neki način osvojili prvo mesto u Ligi šampiona u navijanju. Nije bilo nikakvih incidenata i neće ih ni biti. Neka domaćini budu bezbrižni. Imamo veliki broj odanih navijača i ubeđen sam da će oni sutra biti pobednici na tribinama. Malo postaje neukusno da se stalno potencira ta priča o Srbima i nekom našem ponašanju. Videli smo i druge narode koji igraju fudbal i imaju mnogo gore navijače od nas. Ali, ne bih se više udaljavao od glavne teme...  Hoću da pričam o fudbalu, a ne o takvim stvarima".

Koliko vas inspiriše ceo taj ambijent Lige šampiona koji ste okusili prošle sezone?
Velika je inspiracija. Radimo i borimo se za naš klub da ga približimo tom društvu. Tražiću od igrača da urade sve i da opet budemo u eliti. Samo razmišljamo o tome da odigramo dobar meč. Kad god izađemo iz okvira naše zemlje, ne predstavljamo samo Crvenu zvezdu, već i našu zemlju, i naš narod“.

Posle onakve pobede protiv Kopenhagena i obezbeđene Evrope, da li sad očekujete lakši meč?
Iskreno i Kopenhahen je fenomenalna ekipa. Videli ste šta se sve izdešavalo. Bio nam je cilj da uđemo u jedno od evropskih takmičenja, ali to je totalno nebitno sada. Jedino razmišljamo o ovoj utakmici protiv fantastične ekipe koja nema premca u Švajcarskoj i piše novu istoriju. Ne treba se postavljati pitanje da li će biti lakše ili teže. Svaki put kada prođete dalje, protivnik je sve teži. Sama činjenica da se Jang Bojs nalazi direktno u plej-ofu govori o težini protivnika“.

Boaći: Nije bitno ko će dati gol

Pre 15 godina je Žigić sa dva gola bio junak u Bernu. Da li navijači Zvezde mogu nešto slično da očekuju od Ričmonda?
Mi smo tim. Ima nas 23 u ekipi. Nije bitno ko će dati gol, već da ekipa pobedi i da se kasnije kvalifikujemo u Ligu šampiona. Imamo i trenera koji je pobednik i koji zna kako se prolazi. Najvažnije je da prođemo dalje“.

Da li očekuje težu utakmicu od one u Kopenhagenu?
Ovo je poslednja utakmica u kojoj svi žele da pobede. Neće biti lako, biče teže nego protiv Kopenhagena, svako više želi i na ovom nivou je to značajno. Ali, nadam se da Zvezda može da izbori plasman u Ligu šampiona“, poručio je Boaći.


Pogledajte i novu epizodu serije Ekipizza:

Foto: MOZZART Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara