O slici francuskih državnika u očima srpskog naroda u sredu u KCNS

Tribina "Slika francuskih državnika u očima srpskog naroda; II deo" održaće se u sredu, 21. avgusta u klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada.
O slici francuskih državnika u očima srpskog naroda u sredu u KCNS
Foto: 021
Autor i predavač je dr Aleksandra Kolaković.
 
Predavanje će početi u 19 časova.
 
O predavanju:
 
U vreme obeležavanja 180. godina francusko-srpskih odnosa jedna od neistraženih tema jeste i kako je srpski narod video francuske državnike. Tema "slike drugoga" omogućava razumevanje i procesa dugog trajanja, aktuelna je u nauci i pruža mogućnost da se istraže i shvate sve nijanse percepcije drugoga. Tribina ima za cilj da nakon zvanične posete Srbiji francuskog predsednika Emanuela Makrona, sagleda sliku njegovih prethodnika na čelu Francuske. Tema predavanja je analiza predstava francuskih državnika od Drugog svetskog rata do početka 21. veka. 
 
Zbog obima predavanje je podeljeno u dva dela, u okviru prve tribine (u julu) istraživana je slika Klemansoa, Milerana, Panlevea i Poenkarea, nosilaca oreola "večitog prijateljstva" dva naroda, dok će druga tribina (avgust) biti posvećena Šarlu de Golu, Fransoa Miteranu i Žaku Širaku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič