Kapiten Izraela Bibras Natho predstavljen u Humskoj: Srce reklo - Partizan!

N. ILjUKIĆ

20. 08. 2019. u 14:34

Odlučio sam se za dolazak u Beograd i pored boljih ponuda nekih drugih klubova – rekao je iskusni vezista. Milošević: Pregovori su trajali dva meseca

Капитен Израела Бибрас Натхо представљен у Хумској: Срце рекло - Партизан!

Foto: FK Partizan

ŠALOM, Bibras Natho! Kapiten fudbalske reprezentacije Izraela, 31-godišnji vezista od utorka je i zvanično u crno-belom i trener Savo Milošević poželeo mu je dobrodošlicu. U ulozi svojevrsnog promotera bio je upravo Milošević, koji je skoro pola sata pričao o tome šta će Natho značiti u ekipi koja je znake sve bolje krvne slike na terenu pokazala nekoliko puta od starta nove sezone.

- Moje srce je reklo - Partizan, kada sam birao novu sredinu. Odbio sam neke bolje ponude nekoliko klubova, jer je Partizan bio najuporniji. Znam da sam došao u zemlju u kojoj ljudi i navijači imaju sličan mentalitet izraelskom. Naravno, veoma važnu ulogu u mom dolasku odigrao je i prijatelj i nekadašnji saigrač iz moskovskog CSKA Zoran Tošić, koji mi je prvi četitao na dolasku - otvorio je dušu Bibras Natho, kada je hteo na svoj način da se zahvali na dobrodošlici.

Paraf na trogodišnji ugovor stavljen je nekoliko minuta pre zvanične promocije u Humskoj 1, za sumu od 1,8 miliona evra (600.000 po sezoni).
IZABRAO BROJ ŠESTBIBRAS Natho izabrao je da i u Partizanu nosi na leđima dres sa brojrem šest.
- Ovaj broj izabrao sam kada je u saobraćajnoj nesreći u Izraelu poginula moja sestra od ujaka. Igrala je košarku i takođe je nosila ovaj broj. U znak sećanja na nju izabrao sam "šesticu" - objasno je Natho sa puno emocija.

- Priča sa Nathom je slična onoj sa Takumom Asanom. Pregovori su trajali puna dva meseca, na kraju smo doveli veliko pojačanje. Natho će nam pomoći u organizaciji igre, jer ima zavidno iskustvo, a sticao ga je u velikim klubovima. Zadovoljan sam što smo uspeli da dovedemo ovakvog igrača - istakao je trener Milošević.


Od kapitena Izraela (60 mečeva) očekuje se da veznom redu Partizana donese igru bez "šuma", da ta veza zaista funkcioniše besprekorno.

- Bibrasovo najjače oružje je dobra i precizna lopta ka napadačima. Potreban nam je i sigurniji pas sa pozicije zadnjeg veznog, a on može da pokrije više pozicija. Kao što sam govorio da nam Asanova brzina otvara niz mogućnosti u napadu, tako i Nathov dolazak otvara niz opcija u organizaciji napada. Raznovrsnost koju će nam doneti njegova igra je jedan od osnovnih preduslova za uspeh, jer nije dobro kada protivnik može lako da vas pročita - bio je slikovit Milošević.
SPEC. VNPRVI put ove sezone, posle osam zvaničnih mečeva, fudbaleri Partizana će u četvrtak uveče u Humskoj 1 u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope protiv Moldea zaigrati u crno-belim dresovima.

Trener crno-belih će možda već na meču sa Moldeom u Beogradu dati priliku novajliji da pokaže koliko zna.


- I tu je slična priča kao sa Asanom. Videćemo na sledeća dva treninga koliko Natho može i, u zavisnosti od toga, koliki će minutažu imati u četvtak uveče - dodao je Milošević detalj o Izraelcu koji je, zanimljivo, prvi igrač u istoriji crno-belih koji može da se pohvali da je nosio dresove tri "bratska" kluba: CSKA, PAOK i Partizana.

Novo pojačanje crno-belih upoznao je Partizan još 2012. godine kada je u grupnoj fazi Lige Evrope u dresu Rubina iz Kazanja igrao u prvom meču u kojem su Rusi kod kuće slavili sa 2:0. Nije bio učesnik revanša u Humskoj 1 (1:1).

LIČNA KARTA
Bibras Natho
Rođen 18. februara 1988. u Izraelu
Pozicija u timu: zadnji vezni
Klubovi: Hapoel Tel Aviv (91 meč), Rubin Kazanj (104), PAOK (17), CSKA (101), Olimpijakos (21)
Reprezentacija Izraela: 60 mečeva, jedan gol

OŽEGOVIĆ JOŠ NIJE OTIŠAO
TRENER Partizana Savo Milošević je na kraju polučasovne priče o Bibrasu Nathu pomenuo i detalj koji je zaokupio pažnju navijača Partizana:

- Strahinja Pavlović će postati igrač Lacija, dobro je što ostaje do kraja sezone sa nama, a što se Ognjena Ožegovića tiče, možda će nastaviti, ipak, karijeru u Partizanu, iako su ga mnogi već preselili u Rozenborg.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Севера Део

20.08.2019. 19:09

Професоре,професоре,па он је дошао у партизан,а не највећи српски клуб.

Белгород Ц.З.

20.08.2019. 21:10

Срце рекло-патлиџан. Израелцу срце рекло партизан,то нешто говори о партизану.