');
Najnovije vesti
Blic Vesti Beograd

BIR FEST 2019. Pet dana, 122 koncerta, 105 sati žive muzike i pola miliona posetilaca

Sedamnaesti Bir fest najuspešnije je izdanje festivala u poslednjih pet godina, a tokom pet dana kroz kapije festivala je prošlo više od pola miliona ljudi, saopštili su svoje podatke organizatori.

LiveProduction1BeerFestHighlights5 (1 of 1) Foto: Live production / Promo
LiveProduction1BeerFestHighlights5 (1 of 1)

Četiri bine, 120 koncerata, više od 600 izvođača i 400 vrsta piva ove godine su na Ušću stvorilli posebnu energiju i atmosferu u kojoj je iz večeri u veče uživalo stotine hiljada posetilaca svih generacija. Jedinstvena atmosfera u Beograd je privukla i ljubitelje kvalitetne muzike i piva iz svih krajeva zemlje, regiona i sveta, a festival je protekao bez incidenata i još jednom potvrdio da je, osim što je najveći i najposećeniji u ovom delu Evrope, jedan od najbezbednijih festivala za posetioce svih uzrasta.

LiveProduction2HighlightsBeerfestDan5-1(1)
Foto: Live production / Promo
LiveProduction2HighlightsBeerfestDan5-1(1)

Festival je, u ponedeljak 19. avgusta, završen spektakularnim koncertom Rok opere koji je prevazišao očekivanja publike. Grandiozna bina i scenski efekti su doprineli da se još više istakne muziciranje i energični nastupi članova Opere i Hora Srpskog narodnog pozorišta i novosadskog Big benda, koji su propraćeni ovacijama izuzetno raspoložene publike.

Pročitajte još

Posetioci su tokom pet dana mogli da uživaju u više od 105 sati muzike i 122 nastupa najvećih domaćih i regionalnih muzičkih zvezda: Kerber, Negativ, Električni orgazam, Ortodox kelts, Bjesovi, Atomsko sklonište, Bombaj štampa, Elemental i mnogih drugih čiji će se nastupi pamtiti. Najposećeniji su bili koncerti bendova Vang Gog, Brkovi, Tap 011, Inspektor Blaža i kljunovi, Ju grupa i Rok opera.